AIPWorks Tukipalvelu

Jos ilmenee ongelmia, niin ota yhteyttä tukipalveluumme. Autamme nopeasti arkisin klo 8-16.

1. 3DExperience tilauksen aktivointi

Saat tilauksen sisällön ja lisenssiehdot hyväksyttäväksi sähköpostiisi (1. Customer Consent). Mikäli yritykselle on jo perustettu 3DExperience ympäristö rooleineen (rooli=lisenssi), tilauksen sisältö lisätään heti tiliisi ja voit siirtyä liittämään rooleja käyttäjille.

Mikäli yrityksellä ei ole ennestään aktivoitua ympäristöä 3DExperience:ssä, käynnistyy toinen vaihe. Hyväksymisen jälkeen saat sähköpostilla linkin (2. Platform available), jolla perustat ensimmäisen administrator käyttäjän 3DExperience-ympäristöösi.

1.1 Customer Consent, lisenssiehtojen hyväksyntä

Sähköpostin lähettäjä EMEA.Finance.OrderAdministration@3ds.com.
Linkistä pääset katsomaan tilauksen. Hyväksymällä lisenssiehdot, saat 3DExperience-tuotteet käyttöön.

Alla esimerkkikuva sähköpostista.

3dexperience, rooli, customer consent, tilaaminen, hyväksyntä, lisenssiehdot

1.2 Platform available, ensimmäisen käyttäjän määritys

Mikäli yrityksellä ei ollut ennestään 3DExperience-tuotteita, saat lisenssiehtojen hyväksynnän jälkeen toisen sähköpostin. Sähköpostin lähettäjä on DoNotReply.emear.license-keys@3ds.com.
Tässä sähköpostissa olevasta linkistä pääset määrittämään tilisi ensimmäisen käyttäjän, josta tulee automaattisesti Administrator. Myöhemmin, mikäli rooleja on riittävästi, voit määrittää muita käyttäjiä. Alla esimerkki sähköpostista.

Jos olet jo kirjautuneena 3DExperience-ympäristöösi, klikkaamalla linkkiä kirjautunut käyttäjätunnus saa automaattisesti ensimmäisen roolin. Tämä on yleensä toivottavaa, kun edellisen kohdan hyväksyjä ja käyttäjä on sama henkilö. Jos haluat eri käyttäjätunnuksesta pääkäyttäjän, voit lähettää tämän sähköpostin hänelle tai varmistaa, että olet ennen linkin klikkaamista kirjautunut sisään halutulla 3DExperience-tunnuksella. Tämä on erityisen tärkeää, jos hankittuja lisenssejä on vain yhdelle käyttäjälle. Lisenssejä voi siirtää toiselle käyttäjälle vasta 30 päivää lisenssien liittämisen jälkeen. Tästä lisää alla.

3DExperience, käyttöönotto, administrator, tilaus, hyväksyntä, aktivointi, rooli

2. Roolien liittäminen ja siirtäminen

Käydään aluksi läpi käsitteet. Rooli (role) tarkoittaa samaa kuin lisenssi. Rooleja voi ostaa joko yksittäin tai edullisemmissa paketeissa (usein nimeltä Offer). Rooli on tyypillisesti voimassa tietyn ajan ja lakkaa toimimasta kun se erikseen irtisanotaan. Rooli sisältää sovelluksia (app), joita käyttäjä voi käyttää joko selaimessa tai asentaa ne koneelle.

Pääkäyttäjä hallitsee Member Management -asetuksissa (kuva alla) käyttäjiä sekä mitä rooleja kullekin käyttäjälle liitetään. Eri käyttäjillä voi olla eri määrä rooleja ja erilaisia rooleja. Jokaisella yrityksen omaan ympäristöön liitetyllä käyttäjällä tulee olla rooli nimeltä Collaborative Business Innovator (CBI). Se on maksullinen perusrooli ja ilman sitä käyttäjä ei pääse kirjautumaan yritykselle osoitettuun yksilöityyn ja tietoturvalliseen osioon 3DExperience-pilvessä. CBI sisältää myös joitakin perus-appeja. Käyttäjä tarvitsee myös toisen perusroolin, nimeltä Collaborative Industry Innovator (CII), jos on tarkoitus käyttää tai edes lukea tallennustilaa (Collaborative Space) joka on tarkoitettu mm. SolidWorks, xDesign, xShape ja muille sovelluksille. CII sisältää myös muita appeja. Lisäksi esim SolidWorks-käyttäjä tarvitsee SolidWorks-roolin, joka liittää Solikan pilveen ja vastaavasti xDesign-käyttöön tarvitaan oma rooli. Pelkästään SolidWorks-roolia ei voi liittää käyttäjälle, vaan aina tarvitaan CBI ja CII pohjalle.

3DExperience, members management, käyttäjät

Invite Members -napilla lisätään käyttäjät. Käyttäjän voi valita Administrator-, Member- tai External -tyyppiseksi. Käyttäjän lisäämisen yhteydessä voi samalla liittää myös roolit tai niitä myöhemmin lisätä ja poistaa käyttäjän vierestä i-napista.

3DExperience, user, role, käyttäjä, rooli, lisenssi

Rooleja voi siirtää käyttäjältä toiselle vapauttamalla ensin rooli käyttäjältä. Tässä täytyy ottaa huomioon 30 päivän karenssiaika: Kun rooli on liitetty käyttäjälle, sitä ei voi vapauttaa ennenkuin 30 päivää tulee täyteen. Roolin vapautus ei myöskään ole sallittua alle 2 tuntia edellisen käytön jälkeen. Roolit ovat käyttäjäkohtaisia ja niitä ei ole tarkoitus jatkuvasti siirrellä käyttäjien kesken.

Tärkeää on myös muistaa, että käyttäjältä ei voi vapauttaa sellaista roolia, joka on vaatimuksena toisessa roolissa. Esimerkiksi pelkkää Collaborative Industry Innovator -roolia ei voi vapauttaa, jos käyttäjällä on SolidWorks rooli tai 3D Creator rooli, vaan silloin tulee vapauttaa myös SolidWorks ja 3D Creator -roolit.

3DExperience, rooli, vapauttaminen, lukko

3. SOLIDWORKS asennus

3.1. 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS -ohjelman asennus

Käyttäjälle liitetyn roolin sisältämät sovellukset on saatavilla päävalikon kautta (3dexperience kompassikuvake). 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS -ohjelma asennetaan päävalikon kautta. Huomaa klikata SOLIDORKS-ikonin vieressä olevasta väkäsestä valikko auki.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, asennus

 

3.2 3DEXPERIENCE -plugarin asennus SOLIDWORKS:iin

Käyttäjälle liitetyn roolin sisältämät sovellukset on saatavilla päävalikon kautta (3dexperience kompassikuvake). Jos sinulla on ennestään SolidWorks-asennus koneellasi, sinun tulee asentaa plugari. Huomaa klikata SOLIDORKS-ikonin vieressä olevasta väkäsestä valikko auki.

3DEXPERIENCE Design with SOLIDWORKS, asennus