tiistai 13.09.2016 klo 10:11 - Jesse Kontio

Liukeneva sisämuotti 3D-tulostamalla

Champion Motorsport suunnittelee ja valmistaa tehokkaita Porschen osia jälkimarkkinoille. Porsche 997 Turbon imuputken tuli olla kestävä, kevyt ja pinnanlaadultaan erinomainen (kuva alla). Perinteisillä työkalumenetelmillä oli erittäin hankala päästä hyviin ja toistettaviin lopputuloksiin.

Stratasys FDM 3D-tulostin ratkaisi nämä haasteet. Champion Motorsport pystyy nyt valmistamaan haastavankin muotoiset imu- ja muut putket Porscheen helpon, pois liuotettavan sisämuotin avulla. Valmis hiilikuituosa täyttää tarkat vaatimukset. Optimaalinen muoto pystytään valmistamaan lujuudesta ja pinnanlaadusta tinkimättä. Ennen tämänkaltaiset osat olisivat olleet erittäin hankalia tai jopa mahdottomia.

Valitse Stratasys Fortus 250mc

Fortus 3D-tulostimella tulostat suunnittelemasi osan  tukimateriaalista, joka liukenee pesunesteeseen. Normaalisti tukimateriaalia tarvitaan 3D-tulostuksessa kappaleen tukemiseen. Fortuksella voit vaihtaa tulostusradat niin, että 3D-mallin muoto tulostetaan tukimateriaalista. Hiilikuitu laminoidaan tulostetun osan päälle. Tämän jälkeen 3D-tulostettu tukimateriaali liuotetaan pois Fortuksen omassa pesulaitteessa.

3D-tulostettu muotti hiilikuitu
3D-tulostettu valkoinen sisämuotti ja valmis hiilikuituputki

Porsche 997 Turbo 3D-tulostus
Porsche 997 Turbon osien valmistukseen käytetään 3D-tulostusta