tiistai 15.11.2016 klo 08:46 - Jesse Kontio

Veikkolan peruskoulu luottaa laadukkaaseen 3D-tulostimeen opetuksessa

Valtuutettu Pekka M. Sinisalo kertoo kunnanvaltuuston aloitteessa: ”Kirkkonummen opetustoimen on seurattava aikaansa myös 3D-tulostuksen ja suunnittelun osalta. Kirkkonummelaiset oppilaat ansaitsevat kunnollisen tulostimen

”Monissa pääkaupunkiseudun kunnissa (esim. Espoo) on koulujen käyttöön hankittu harrastetason 3D-tulostimia. Harrastetason tulostimien toimintavarmuus ja käytännöllisyys on kuitenkin osoittautunut kyseenalaiseksi. Kouluissa harrastetaan 3D-tulostimia, ei 3D-tulostamista.”

Sinisalo jatkaa: ”Aalto-yliopisto on todennut harrastetason tulostimet tarkoitukseensa sopimattomiksi kun pyrkimyksenä on keskittyä 3D-suunnitteluun ja tulostamiseen eikä tulostimien räpläämiseen.

Edellä mainitut asiat olivat lähtökohtana, kun Kirkkonummen kunnan Veikkolan peruskouluun hankittiin ”yksi laadukas 3D-tulostin ( n. 10 000 euroa)” usean harrastetulostimen sijaan. Veikkola valitsi Stratasys Mojo 3D-tulostimen. Mojo on ainut oikea laite tätä taustaa vasten.

Stratasys Mojo 3D-tulostimet ovat suosittuja oppilaitoksissa

Helppokäyttöinen Mojo 3D-tulostin antaa mahdollisuuden valmistaa mm. opiskelijoiden omia harjoituskappaleita ja projekteihin liittyviä osia. Se innostaa opiskelijoita kehittämään omia ideoita pidemmälle, jopa tuotteistettavaksi asti. ABS-muovi on materiaalina kestävä, luja ja taipuisa. Se on yksi käytetyimmistä muovilaaduista teollisuudessa. Parhaan materiaalin avulla opiskellessa oppilas omaksuu hyvin tyypillisen muovin käyttäytymistä sekä muoviosan suunnittelua.

Erinomaisen tulostuslaadun sekä toistettavuuden ansiosta 3D-tulosteen suunnittelija ymmärtää mallintamiensa muotojen merkityksen. Huippuluokan ohjelmisto pitää kaikki tulostusparametrit aina oikeina ja kone tulostaa kerrasta toiseen tarkasti.

 

Veikkolan koulun Mojo 3D-tulostin