perjantai 17.02.2017 klo 11:25 - Jesse Kontio

SolidWorks pikanäppäimet ja valikot

Ota haltuun SolidWorks:n pikanäppäimet ja pikavalikot. 8 hyödyllisen näppäinyhdistelmän avulla olet nopeampi, tuottavampi ja parempi suunnittelija.

1. S-Pikavalikko

S (SOLIDWORKS) -pikanäppäin avaa valikon, jossa on vakiona tärkeimmät toiminnot. S-valikon sisältö vaihtuu käynnissä olevan ympäristön mukaan: osamalli, kokoonpano, sketsaus, piirustus … Tätä valikkoa voi myös muokata mielensä mukaan Tools>Customize>Shortcuts> valikosta tai suoraan valikon päällä hiiren oikealla.

SolidWorks-S-Menu, pikanäppäimet

2. Show / Hide

Tab-pikanäppäin piilottaa osan tai bodyn ja Shift+Tab -näppäimillä tuot sen takaisin näkyviin.
Vie hiiri osamallin päälle kokoonpanotilassa. Paina Tab niin osa häviää näkyvistä. Paina Shift+Tab niin se tulee takaisin näkyviin. Sama toimii osamallinnusympäristössä multibody-mallin eri bodyjen kanssa.

3. Kuvakulman kääntäminen tasoon pintaan nähden

N (Normal) -pikanäppäin asettaa valitun pinnan\tason kohtisuoraksi näyttölle. Painamalla useammin kuin kerran voit kääntää kuvakulman tason\pinnan vastakkaiselle puolelle. Vanhemmissa versioissa tämä löytyi Ctrl+8 näppäimestä.

4. Kuvakulman vaihto

CTRL+1-7 pikanäppäimet asettavat kuvakulman eteen, taakse, sivulle tai isometriseksi. Joka toinen numero vaihtaa edellisen päinvastaiseksi.
Space-näppäimellä saat avattua valikon, josta voit valita katsomissuunnan.

SolidWorks-space-orientation, pikanäppäimet

5. Pintojen, reunojen ja pisteiden valinta

X,E,V pikanäppäimet vaikuttavat filtteröintiin. Valitse vain pintoja (X), reunoja (E, edges) tai pisteitä (V, vertices) pisteet. Painamalla näppäintä uudestaan saat filtteröintitilan pois päältä.

Lisää filtteriasetuksia löydät näiden omista työkalupalkeista: Selection Filter (F5-näppäin) ja Quick Snaps (F3-näppäin). Voit aktivoita työkalupalkit myös yläpalkin päällä hiiren oikean avulla.

SolidWorks pikanäppäimet

6. Toimintojen hakeminen nimeltä

W näppäintä käyttämällä voit suoraan kirjoittaa SolidWorks:n oikeassa ylänurkassa olevaan teksti kenttään, ja hakea haluamasi toiminnon nimeltä. Voit myös toiminnon löydyttyä valita sen vieressä olevan silmän kuvan ja Solidworks näyttää toiminnon sijainnin toolbar:ssa.

7. Suurennuslasi nopeaan zoomaukseen

G pikanäppäin tuo sinulle suurennuslasin, jolla zoomaat nopeasti lähelle pikkutarkkaan paikkaan. Kun pitää saada valittua kohde, jonka ympärillä on muitakin kohteita, ota G-suurennus käyttöön. Erityisesti piirustusten mitoituksessa hyödyllinen.

SolidWorks-G-Zoom, pikanäppäimet

8. Windows pikanäppäimet

Älä unohda Windowsin pikanäppäimiä!
Ctrl+Tab Vaihda aukiolevien SolidWorks dokmenttien välillä. Esim Osa1, Osa2, Kokoonpano1, Piirustus1, …
Alt+Tab Vaihda aukiolevien ohjelmien välillä. Esim SolidWorks, Visualize, Composer, Excel, …