keskiviikko 23.08.2017 klo 16:07 - Jesse Kontio

Tarkista SolidWorks näytönohjain

Näytönohjain on tärkeä komponentti 3D-työskentelyssä. Viimeisimmät SolidWorksin testaamat ja sertifioidut näytönohjaimet ja niiden ajurit löytyvät täältä.

Mikäli 3D-ohjelman toiminta on hidastunut merkittävästi tai grafiikan toistamisen kanssa esiintyy ongelmaa, saattaa syy löytyä yhteensopimattomasta näytönohjaimen ajurista. Tyypillisenä ongelmana voi olla useiden normaalien toimintojen merkittävä hidastuminen, kuten mallin pyörittäminen, valikkojen klikkailu tai viivan piirtäminen. Windows 10:ssä ongelma voi liittyä siihen, että se asentaa automaattisesti uusimman näytönohjaimen ajurin, mikä ei välttämättä ole yhteensopiva kaikkien ohjelmien kanssa. Automaattisen päivityksen ottaminen pois päältä auttaa tähän. Alla on esitetty ohje, kuinka se tehdään Windows 10 -käyttöjärjestelmässä.

Näytönohjain ja automaattiset päivitykset

1. Selvitä mikä näytönohjain sinulla on. Näet tämän mm. kuvassa esitetystä Device Managerista. Device Managerin saat auki klikkaamalla Windowsin valikkokuvaketta hiiren oikealla napilla.

Näytönohjain, ajuri

2. Asenna viimeisin testattu näytönohjaimen ajuri. Aina on muutenkin hyvä tarkistaa viimeisimmät testatut näytönohjaimen ajurit. Alla olevalla sivulla näet ympäristösi testatut ajurit sekä lataat niiden asennuspaketit.

Näytönohjaimet: http://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

3. Lataa Microsoftin sivuilta Show or Hide Updates Troubleshooter ja suorita se. Microsoftin oma ohje on luettavissa täältä.

Troubleshooter: http://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab

4. Troubleshooterissa tee näin. Klikka Next. Klikkaa ”Hide Updates”. Valitse listalta näytönohjaimesi. Poistu Troubleshooterista.

Avainsanat