torstai 05.10.2017 klo 08:52 - Jesse Kontio

SOLIDWORKS Mesh Modeling

Uusi mallinnustapa tekee työskentelystä monipuolisempaa

SOLIDWORKS Mesh Modeling:n avulla käytät tuttua ohjelmaa uusilla tavoilla. Mesh dataa voi nyt hyödyntää täysin SOLIDWORKS osamallissa. Muutoksia tämä ei aiheuta edellisiin työskentelytapoihin vaan tuo sinulle entistä monipuolisemmat työkalut käyttöön.

Kuinka hyödynnän SOLIDWORKS Mesh Modeling -toimintoa

SOLIDWORKS:lla voit mallintaa solid body ja surface body geometriaa samassa osamallissa. Multibody tarkoittaa, että sama osamalli voi sisältää useita erillisiä bodeja, samaan tapaan kuin kokoonpano sisältää useita erillisiä osamalleja. Mesh Modeling -kyky tuo solid body:n ja surface body:n rinnalle mesh body:n. SOLIDWORKS 2018 versiossa voit siis käyttää kaikkia näitä kolmea rinnakkain.

Mesh-geometria käsittää pelkät kappaleen pinnat, jotka usein esitetään kolmioituna verkkona. SOLIDWORKS Mesh toiminto avaa seuraavat tiedostoformaatit (.STL; .obj; .off; ply; .ply2). Meshiin törmää tyypillisesti 3D-skannauksessa ja 3D-tulostuksessa

Käyttövinkit

  • Avaa Mesh SOLIDWORKS:iin
  • Muuta Meshin pintoja SOLIDWORKS surface -geometriaksi ja jatka työskentelyä tehokkaalla pintamallinnuksella
  • Mallinna meshiin piirteitä tutuilla SOLIDWORKS-työkaluilla, kuten Extrude, Revolve ym
  • Konvertoi mallintamasi solid body SOLIDWORKS Meshiksi ja muokkaa importattua meshiä esim boolean operaatioilla

SolidWorks Mesh Modeling, SolidWorks 2018-twitter

Tutustu SOLIDWORKS 2018 versioon

The Best release ever!