maanantai 16.10.2017 klo 08:19 - Jesse Kontio

SOLIDWORKS Bounding Box

SolidWorks Bounding Box kuvaa pienintä aluetta tai tilavuutta, jonka sisään kohde mahtuu. Tämä ominaisuus on löytynyt jo pitkään esimerkiksi SolidWorks Sheet Metal levyosien levityskuvista. Uudella SOLIDWORKS 2018 versiolla saat luotua kätevästi Bounding Box:n 3D mallista yhdellä toiminnolla. Tarkastelemme tässä SolidWorks Bounding Box työkalua haastavalla orgaanisella muodolla.

SolidWorks bounding box, SolidWorks 2018, hinta

Bounding Box vinkki

Kappaleen maksimimitat voivat olla useissa tapauksissa haastavia selvittää ilman Bounding Boxia tai lisäohjelmia. Nyt löydät tehokkaan työkalun tähän SolidWorksin valikosta Insert -> Reference Geometry -> Bounding Box. PropertyManagerin asetuksista löytyy kaksi tapaa luoda Bounding Box. Molemmat tuottavat 3D Sketch piirteen sekä file properties -metatietoja. Best Fit -vaihtoehto generoi absoluuttisesti pienimmän 3D-kehikon, johon malli mahtuu, riippumatta kappaleen asennosta suhteessa koordinaatistoon. Tämä on useissa tapauksissa hyvä oletusasetus. Kun haluat tarkasella kappaleen Bounding Box -mittoja tietyn suunnan suhteen, suosittelen valitsemaan Custom Plane -asetuksen. Sen avulla pystyt määrittämään tasomaisen elementin, jonka mukaan Bounding Box -kehikko muodostetaan. Lisäasetuksissa valittavissa on vielä esikatselu sekä piilotettujen bodien tai pintapiirteiden huomioiminen / huomiotta jättäminen.

SolidWorks Bounding Box, Best Fit, Custom Plane, SolidWorks 2018

Mitat automaattisesti piirustuksiin ja osaluetteloon

SolidWorks Bounding Box luo piirteen mallin rakenteeseen. Sille voi suorittaa editointia, suppressointia tai piilottamista kuten muille piirteille. SolidWorks Bounding Box -piirre päivittyy parametrisesti kun mallia muokkaa. Lisäksi saat hyödyllisiä File Property -metatietoja, joita voit käyttää piirustuksissa, osaluetteloissa, tiedonhallintasovelluksissa ja muualla. Seuraavat mitat on saatavilla

  • Pituus = BoundingBoxLength
  • Leveys = BoundingBoxWidth
  • Korkeus = BoundingBoxThickness
  • Tilavuus = BoundingBoxVolume

SolidWorks bounding box, file properties, äärimitat

SolidWorks Bounding Box ja Multibody-malli

SolidWorks Bounding Box -piirre voidaan tehdä myös multibody-osamallista. Kaikki mallin bodyt otetaan huomioon ja niille lasketaan minimimitat täyttävä boksi. Mikäli tarvitset jokaiselle bodylle oman Bounding Box:n suosittelen käyttämään konfiguraatioita siten, että jokainen body näytetään erikseen omassa konfiguraatiossaan. File Property -metatiedoissa kuvatut mitat ovat konfiguraatiokohtaisia, joten tämä menetelmä toimii myös mittojen esittämisessä muissa yhteyksissä.

Tutustu SOLIDWORKS 2018 versioon

The Best release ever!