torstai 22.03.2018 klo 11:54 - Jesse Kontio

Hallittu pääsy SOLIDWORKS-malleihin nettiselaimella

 • Onko sinulla tarvetta muokata suunnitteludokumentteja hallitusti etänä?
 • Haluaisitko tarkastella arkistossanne olevia 3D-malleja ja muita tiedostoja tabletilla?
 • Helpottaisiko työskentelyä, jos kumppanisi tai alihankkijasi voisi tehdä saman?

SOLIDWORKS PDM WEB: Arkistosi webbiselaimessa

SOLIDWORKS PDM WEB luo hallitun kirjautumisen arkistoonne webbiselaimen kautta. Tämä ominaisuus lisää tehokkuutta nykypäivän hektisessä maailmassa, säilyttäen samalla kontrollin: mitä tiedostoja ja versioita ja kenelle on jaettu.

SOLIDWORKS PDM:n perusominaisuuksiin kuuluu mm. selkeät tiedostojen muokkaus-, hyväksyntä- ja revisiointitoiminnot. Helpolla käyttöoikeuksien hallinnalla määritetään mitä dokumentteja tai projekteja kukin käyttäjä näkee. Kaikki tiedot tallennetaan jäsentyneesti arkistoon. Käyttäjä voi käyttää arkistoa normaaliin tapaan yrityksen sisäverkossa olevilla työasemilla. SOLIDWORKS PDM WEB mahdollistaa sisäiselle ja ulkoiselle käyttäjälle arkiston käytön webbiselaimen kautta myös mobiililaitteilla ja tietokoneilla toimistossa tai etänä.

SolidWorks PDM, SolidWorks PDM WEB, SolidWorks

Harvia Finland Oy hyödyntää SOLIDWORKS PDM WEB:a

Harvialla SolidWorks PDM WEB:n avulla jaetaan tuotantodokumentaatiota mobiilisti eri osastojen välillä. Perinteiset papereihin sidotut osastot pääsevät digitalisoitumaan ja käyttämään ajantasaisia dokumentteja vaivattomasti. PDM WEB:ssä erityisen hyödyllinen puoli on myös se, että käyttöliittymä ei vaadi mitään esiasennuksia, mikä on tärkeä ominaisuus nykypäivänä.

Harvia Oy:n tuotekehityksestä vastaava Arto Harvia koeajoi käyttöönotettua SOLIDWORKS PDM WEB-toimintoa.

”3D-mallit toimivat hienosti iPhonessa. Avasin juuri raskaimman mallin.”

Arto Harvia, Product development, Harvia Finland Oy

Harvia

SOLIDWORKS PDM WEB Sovelluksia

Voit kirjautua SOLIDWORKS PDM arkistoon PC, IOS ja Android -alustoilla. Tämä avaa erilaisia mahdollisuuksia käsitellä suunnitteludataa. Arkistossa pidetään kaikentyyppisia dokumentteja: SolidWorks 3D-malleja ja työpiirustuksia, PDF-dokumentteja, Word-asiakirjoja, Excel-taulukoita, DWG-kuvia, jne. Nettiselaimeen rakennettu käyttöliittymä sisältää yllättävän paljon toimintoja. Tässä muutamia:

 • Katsele 3D-malleja tai anna asiakkaasi pyöritellä ja zoomata niitä lounaspöydässä.
 • Ota dokumentti muokkaustilaan ja lataa takaisin muiden käyttäjien saataville.
 • Hyväksy työpiirustukset.
 • Tuotantotiloissa työkuvien katsominen suoraan pädiltä
 • Unohda kumppanikaaos. Oliko alihankkijalle lähetetty viimeisimmät versiot sähköpostiliitteenä…
 • Miten itse käyttäisit?

SolidWorks PDM, SolidWorks PDM WEB, SolidWorks

Suunnittelukaaos haltuun

Suomalaisissa yrityksissä kiireeseen ja hallitsemattomaan työntekoon hukkuu valtavasti tehokasta työaikaa. Tehokkuutta voidaan parantaa selkeillä prosesseilla. Suurella osalla on kehittämistä mm. seuraavissa asioissa:

 • Dokumenttien löytäminen nopeasti
 • Versioiden ja revisioiden hallinta
 • Dokumenttien numerointi ja nimeäminen
 • Varmuuskopiointi
 • Piirustusten hyväksyntäkäytännöt
 • Dokumenttien jakaminen alihankkijoille / kumppaneille oikeassa muodossa

 

Suunnittelukaaoksen haasteet ratkaistaan AIPWorks Edition -paketilla