keskiviikko 06.06.2018 klo 17:13 - Jesse Kontio

SolidWorks etätyöskentely, tiedon hallinta toimistojen välillä

SolidWorks-käyttäjät eivät aina istu vierekkäin samassa toimistossa. Ohjelmaan sekä 3D-malleihin ja piirustuksiin tulee usein päästä käsiksi eri toimipisteillä tai muualla ”tien päällä”. SolidWorks etätyöskentely on mahdollista toteuttaa mm. pilvipalvelujen, verkkolevyjen tai pahimmillaan sähköpostin liitetiedostojen avulla. Ne kuitenkin sallivat epäjäsentyneitä työtapoja ja voivat lopulta johtaa kaaokseen, jossa tärkeä suunnitteludata on hujan hajan kaikkien käyttäjien saatavilla ja muokattavissa. Tässä esimerkkejä asiakkailtamme, kuinka SolidWorks etätyöskentely voidaan tehdä järkevästi.

SolidWorks PDM Standard -arkisto toimistojen välillä

LM-Instruments Oy kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealuokkaisia hammashoidon käsi-instrumentteja sekä niiden seurantajärjestelmiä ja puhdistuslaitteita. LM:n SolidWorks-suunnittelua tehdään eri toimistoissa Suomessa ja Ruotsissa.

Aiemmin toimistot ovat puhaltaneet yhteen hiileen omien erillisten järjestelmien kautta, mikä on aiheuttanut sekaannusta dokumenttien jakamisessa pilvessä sekä sähköpostiliitteinä. Keskitimme hiljattain suunnittelutoiminnan hallinnan Suomeen, jossa pyörii SolidWorks PDM Standard -tietokanta, kuten myös lisensointi SolidWorks-, PDM ja CustomTools-ohjelmiin. Ruotsin toimistolla suunnittelijat työskentelevät suoraan Suomen serverille.

VPN yhteyden avulla on toteutettu seuraavat toiminnot eri toimistojen välillä:

 • Kelluvien verkkolisenssien jakaminen käyttäjille
 • Dokumenttien tallentaminen Suomen serverille
 • Dokumenttien versiohallinta ja revisiointi
 • Dokumenttien hyväksyntä

”Yhteinen SolidWorks PDM arkisto toimii hienosti. Juuri tänään tuli dokumenttien hyväksyntäpyyntöjä Ruotsista. VPN-yhteyden nopeus on riittänyt hyvin.”

Toni Luoto, Senior R&D Engineer, LM-Instruments Oy

SolidWorks tiedonhallinta, varmuuskopiointi, solidworks pdm, pdm, hinta, solidworks etätyöskentely

SolidWorks PDM Standard

SolidWorks PDM Standard on erittäin kevyt ja helppokäyttöinen ratkaisu tyypillisiin suunnitteludokumenttien hallinnan haasteisiin. Toimintojen joukossa on jokaiselle suunnittelutoimistolle tärkeitä työkaluja, joista voi ottaa käyttöön yhden tai vaikka kaikki.

 • turvallinen ja keskitetty tallennuspaikka kaikille dokumenttityypeille
 • valmius varmuuskopiointiin dokumenttien historiatietoineen
 • versionhallinta ja revisiointi
 • hyväksyntäkäytännöt
 • hakutoiminnot
 • PDF-massakonversio piirustuksista

PDM Standard lisenssi sisältyy jokaiseen SolidWorks Professional ja SolidWorks Premium lisenssiin. Lisää paukkuja tiedonhallintaan saa päivittämällä lisenssityypin PDM Professionaliksi.

SolidWorks-malleihin pääsy nettiselaimella

SolidWorks tarjoaa PDM Web -toiminnon myötä hallitun kirjautumisen arkiston dokumentteihin nettiselaimella ja mobiililaitteilla. Web-käyttöliittymässä hoituvat dokumenttien katselun lisäksi myös mm. muokkaus sekä hyväksynnät. Harvia Finland Oy jakaa tuotantodokumentaation osastojen välillä digitaalisesti.

SolidWorks PDM, SolidWorks PDM WEB, SolidWorks, SolidWorks etätyöskentely

Suunnittelukaaos haltuun

Suomalaisissa yrityksissä kiireeseen ja hallitsemattomaan työntekoon hukkuu valtavasti tehokasta työaikaa. Tehokkuutta voidaan parantaa selkeillä prosesseilla. Suurella osalla on kehittämistä mm. seuraavissa asioissa:

 • Dokumenttien löytäminen nopeasti
 • Versioiden ja revisioiden hallinta
 • Dokumenttien numerointi ja nimeäminen
 • Varmuuskopiointi
 • Piirustusten hyväksyntäkäytännöt
 • Dokumenttien jakaminen alihankkijoille / kumppaneille oikeassa muodossa

Suunnittelukaaoksen haasteet ratkaistaan AIPWorks Edition -paketilla