torstai 03.03.2022 klo 08:53 - Jesse Kontio

SolidWorks Startup ohjelma

SolidWorks ilmaiseksi startup-yritykselle

Tuemme voimakkaasti aloittelevia Startup-tyyppisiä yrityksiä SolidWorks-lisenssien ja -osaamisen muodossa. SolidWorks Startup -ohjelmassa saat mm. lisenssit täysin ilmaiseksi 12 kk ajaksi. Olen koonnut tähän blogikirjoitukseen lisätietoa tästä aivan ylivertaisesta paketista.

Pähkinänkuoressa, Startup-ohjelma on tarkoitettu yritykselle, joka kehittää omaa tuotetta. Yrityksen iälle ja liikevaihdolle on asetettu rajat. Ohjelma tähtää siihen, että nuoret yritykset pääsisivät nopeasti liikkeelle maailman yleisimmän ja monipuolisimman 3D CAD ohjelman kanssa. Erilaisista kevyistä ilmaisohjelmista voi pian loppua toiminnot kesken, mutta SOLIDWORKS:sta saat laajimmat versiot käyttöön! Startup-paketin myötä saat myös suoran yhteyden asiantunteviin 3D-kavereihimme ja tukipalvelu sisältyy myös ensimmäisen ilmaisen vuoden aikana. Autamme nopeasti ja laadukkaasti, jotta teillä SolidWorks-työskentely sujuisi jouhevasti. Tähtäämme siihen, että teistä tulisi pitkäaikaisia asiakkaitamme, mutta olemme myös avoimia, ja ymmärrämme jos yrityssuunnitelmat eivät etenekään toivotusti: huomaa, että voit poistua startup-ohjelmasta kun haluat, vaikka heti ilmaisen vuoden jälkeen. Lisäksi meillä on asiantuntijaosaamista 3D-skannuksesta ja 3D-tulostuksesta sekä itse laitteita myynnissä.

aipworks, solidworks, koulutus, verkkokurssi, etäkoulutus, hinta, etäoppitunti

SolidWorks Startup-ohjelman kolme vuotta

Ensimmäiset 12kk on lisenssien osalta täysin ilmaisia. Tämän jälkeen saat halutessasi jatkaa toiselle vuodelle jopa -70% alennuksen ja edelleen kolmannelle vuodelle jopa -50% alennuksen turvin.  Tällä erikoismenettelyllä haluamme tukea aloittelevia yrityksiä pääsemään vauhtiin ilman suuria alkuinvestointeja. Lisäksi ohjelmiin sisältyy meidän tukipalvelu ja ilmaisia etäkoulutuksia on saatavilla runsaasti. Lisäpalvelut, kuten asennus, koulutus ja konsultointi, tarjoamme erikseen.

solidworks, 3dexperience, entrepreneur, startup, alennus, ilmainen
Klikkaa kuva isoksi

SolidWorks-tuotteet startup-ohjelmassa

Startup-ohjelmassa on saatavilla on todella kattava tarjonta erilaisia SolidWorks-tuotteita ilmaiseksi vuoden ajaksi. Ensimmäisenä vuonna saat käyttöösi laajimmat versiot lisensseistä, kuten 3D-mallinnuksen lippulaiva SolidWorks Premium. Lisenssejä on saatavilla usealle käyttäjälle. Lisäksi hakemukseen voi liittää mm. seuraavat tuotteet: SolidWorks Simulation Premium lujuuslaskentaan, SolidWorks Flow Simulation virtauslaskentaan, PDM tiedonhallintaan, 3DExperience pilvialustan sovellukset, SolidWorks CAM Professional työstökoneen ohjelmointiin, SolidWorks Visualize Professional huippulaadukkaisiin renderöityihin kuvien ja animaatioiden tekoon, SolidWorks Composer asennus-, käyttö-, kokoonpano-ohjeiden tekoon sekä muita sovelluksia.

SOLIDWORKS 3D CAD

SolidWorks, 3D-Mallinnus, sisältö, startup, hinta
Klikkaa kuva isoksi.

SOLIDWORKS on yleisin ohjelma sekä Suomessa että maailmalla. Se on perinteinen PC:lle asennettava 3D CAD -ohjelma. Laajimpaan SOLIDWORKS Premium -lisenssiin sisältyy mm.

 • 3D-mallinnus (osat, kokoonpanot ja piirustukset)
 • Toolbox-komponenttikirjasto, jossa yli 1 000 000 eri standardien ruuvia, mutteria, aluslevyä, ym.
 • PhotoView kevyt integroitu renderöintisovellus
 • ScanTo3D sovellus, jolla käsitellään 3D-skannausdataa
 • Simulation: staattisen kuorman ja lineaarisen tapauksen FEM-analyysi osille ja kokoonpanoille
 • Motion liikesimulointi
 • Routing: putkien, letkujen ja sähkökaapeleiden 3D-reititys

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

SolidWorks, 3DExperience

Liittämällä SolidWorks-ohjelman 3DExperienceen saat keskitetyn tallennuspaikan tietoturvallisesta pilvestä, helppokäyttöisen ja modernin tiedonhallintasovelluksen, tehokkaat hakutoiminnot, nettiselaimessa toimivan katseluohjelman ja paljon muuta. Isona etuna tässä ratkaisussa on se, että et tarvitse omaa palvelinta. Säästöä kertyy mm. palvelinkuluista, palvelimen päivittämisestä, sovellusten päivittämisestä ja muusta IT-hallinnoinnista. Käyttöönotto on todella nopea ja edullinen sekä käyttö helppoa.

Tämä on helppo ja erittäin tärkeä palanen jo siinä tilanteessa kun teet yksin töitä kahdella koneella tai kun haluat pitää tiedostosi helposti tallessa ja saatavilla. Mitä enemmän käyttäjiä, niin sitä tärkeämmäksi muodostuvat keskitetty tallennuspaikka sekä tiimityöskentelyn sovellukset.

SOLIDWORKS SIMULATION

SolidWorks, Simulation, Stadnard, Professional, Premium, hinta
Klikkaa kuva isoksi

SolidWorks Simulation tuotteiden myötä saat valtavan laajat mahdollisuudet erilaisten analyysien suorittamiseen. Simulation Premium sisältää mm.

 • Staattinen-lineaarinen analyysi
 • Motion Liikesimulointi
 • Fatigue, väsyminen
  • Kun kuormitustilanne toistuu usein (kymmeniä tuhansia kertoja ja useammin) rakenne saattaa altistua ilmiölle nimeltä väsyminen ja riittävän monen toiston jälkeen rakenne rikkoontuu.
 • Pressure Vessel, paineastiat
 • Frequency, ominaistaajuus
 • Drop Test, pudotustesti
 • Buckling, nurjahdus (ohuet sauvamaiset muodot) ja lommahdus (levypinnat)
 • Thermal, lämpöanalyysi
 • Dynaaminen, eli vaihteleva kuormitus
 • Epälineaariset tapaukset ja epälineaariset materiaalit
 • Komposiittimateriaalit

Näiden simulointituotteiden lisäksi löytyy myös esim. virtaussimulointi sekä ruiskuvalutuotteen ja -muotin simulointi.

SoliWorks Startup-asiakas 3D Prinno

3D Prinno on loppuvuodesta 2021 perustettu ajoneuvojen, sekä työkoneiden tarpeisiin räätälöityjen varaosien ja tarvikkeiden suunnitteluun, valmistamiseen, sekä myyntiin keskittyvä yritys. Käytämme tuotteidemme kehityksessä ja valmistuksessa vahvasti tukena 3D-tulostamista, joka mahdollistaa juuri asiakkaiden tarpeisiin valmistetut tuotteet sekä nopean tuotekehityksen. SolidWorksia hyödynnämme erityisesti omien tuotteidemme tuotekehityksessä. Omilla lisensseillä voidaan tuotekehitys pitää tiiviisti omissa käsissä.

Etenkin tässä vaiheessa yrityksen perustamista SolidWorksin startup-ohjelmaan liittymistä ei tarvinnut montaa kertaa harkita. Startup-ohjelma antaa meille hyvän mahdollisuuden kokeilla yritysidean kantavuutta pienemmillä riskeillä ja alkupääomaa voidaan alkuvaiheessa kohdentaa muualle kuin lisensseihin. Yhteistyö ja tuki mallinnusohjelmiston lisenssien hankinnan tiimoilta on AIPWorksin kanssa toiminut moitteetta ja jämäkästi. Tukea on saatu niin ohjelmistojen käyttöönotossa, kuin tarvittaessa koulutuksessa hyvien koulutusmateriaalien tuella.

Juuso Rönkkö 3D Prinno

3D Prinno, AIPWorks, Läppäriteline pohjalevy, SolidWorks, Startup 3D Prinno, AIPWorks, Läppäriteline prototyyppi, SolidWorks, Startup, 3D-tulostus

Kannettavan tietokoneen telineen alumiinisen pohjalevyn 3D-malli. Levyyn voidaan tulostaa erikokoisten läppärien mittojen mukaisia vastinkappaleita tarpeen mukaan. 3D-tulostettu tuotekehityksen alkuvaiheen prototyyppi kuorma-auton kannettavan tietokoneen telineestä.

AIPWorks etäkoulutus

Liity tuhansien käyttäjien joukkoon ja opiskele SOLIDWORKS-ohjelmaa kätevästi AIPWorks:n ilmaisten, kattavien ja kehuttujen etäoppituntien avulla. Kerromme videoilla suomeksi ohjelman eri osa-alueista tärkeimmät ”teoria”tiedot, jonka jälkeen teemme opastetusti harjoitustehtäviä. Tehtävämme ovat saaneet paljon kiitoksia. Ne ovat riittävän yksinkertaisia, jotta kokematon pääsee nopeasti mukaan, mutta riittävän monipuolisia ja lisävinkeillä höystettyjä, jotta kokenut suunnittelijakin saa varmasti lisäoppia.

Startupeille tässä on aivan loistava mahdollisuus. Startup-ohjelman ilmaisten lisenssiä myötä pääset helposti kokeilemaan ja nopeasti syventämään osaamista.

Heräsikö kysyttävää?

Ota yhteyttä täältä: https://aipworks.fi/yhteystiedot/. Vastaamme mielellämme!