keskiviikko 27.04.2022 klo 14:27 - Jesse Kontio

Asiakkaan tarjouksien teko nopeutui ja selkeytyi SolidWorks Composer:n avulla

Kuinka teet yksilöllisiä kuvallisia tarjouksia tehokkaasti?

SolidWorks, composer, tarjouskuva, myyntikuva, konfiguraattori

 

Taloyhtiöillä on erilaisia tarpeita jätteiden käsittelylle. Isot yhtiöt tarvitsevat isompia kokonaisuuksia, kun taas pienillä tulee vähemmän jätettä. Kartongille, paperille, sekajätteelle, biolle, pakkausjätteelle, lasille, metallille ja muoville tarvitaan omat astiat. Eri astioiden koko vaihtelee myös taloyhtiöittäin. Käytössä oleva tila pihalla asettaa omat rajoituksensa, kaikkea ei saa mahtumaan jäteastioille varatulle paikalle. Myös erilaisia verhoiluja on saatavilla. Voit valita mm. alumiinisen, komposiitin tai maalatun. Näiden muuttujien myötä jäteastiakokonaisuuksien määrä on lähes rajaton. Kuinka saat tehtyä yksilöllisiä kuvallisia tarjouksia tehokkaasti?

Finncont tekee parissa minuutissa yksilölliset tarjouskuvat SolidWorks Composer -ohjelmalla

SolidWorks, Composer, finncont, tarjouskuva
Kuvakaappaus SolidWorks Composer ohjelmasta, jossa avoinna Finncontin jäteastioiden myyntikuvageneraattori. Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.

Kun uusi tarjouspyyntö tulee, Finncontilla avataan SolidWorks Composer. Käyttäjä valitsee jäteastioiden lukumäärän, koon ja jätejakeet. Ohjelma tuottaa heti vastaavat kuvat näytölle. Kuvat yläviistosta, edestä ja sivusta julkaistaan ja ne linkittyvät valmiiseen Word-tarjouspohjaan. Tarjous saadaan ulos todella nopeasti ja tarjouksella näkyy visuaalisesti juuri sellainen kuva minkä asiakas haluaa nähdä. Vastaavan tarjouksen tekeminen ilman SolidWorks Composer:a olisi vaatinut parin tunnin työn 3D-suunnittelijalta. Kun tarjouksia tulee paljon, niin koko suunnitteluosasto olisi ollut jumissa.

Kun kuvakaappausta katsotaan tarkemmin, niin nähdään että Assembly-ikkunassa on määritetty jäteastioiden koot (kokonainen, puolikas, kolmasosa, kuudesosa) sekä niiden verhoilut. Collaboration-ikkunassa on näkyvillä asetetut mitoitukset, poikkileikkauskuvat, merkinnät linkitettyine propertytietoineen sekä muut objektit joita voidaan lisätä 3D-mallien yhteyteen. Views-ikkuna on erityisen tärkeä. Sinne tallentuu kuvat, ikään kuin valokuvat näytöllä näkyvien objektien sen hetkisillä ulkoasu ja sijaintitiedoilla. View-kuviin voit tallentaa vaikka Ikea-tyyppisen kuvasarjan tuotteen asentamisesta. Workshops-ikkunassa hallitaan useita tuotedokumentaation julkaisuun liittuvia asetuksia. Tässä kuvassa on esitetty View-kuvien julkaisu massana korkearesoluutioisiksi jpeg-tiedostoiksi. Kuvien lisäksi Composerilla voidaan tehdä myös animaatioita: kamera-ajoja tuotteen ympärillä, näyttää mekanismien liikettä sekä luoda asennus/huolto/käyttöohjevideon. Tällöin Workshops-ikkunassa määritetään videon julkaisun asetukset.

SolidWorks, Composer, finncont, myyntikuva, tuotedokumentaatio, hinta SolidWorks Composerilla julkaistu kuva tarjotusta jäteastiakokonaisuudesta. Näkymä edestä.

SolidWorks, Composer, finncont, myyntikuva, tuotedokumentaatio, hinta SolidWorks Composerilla julkaistu kuva tarjotusta jäteastiakokonaisuudesta. Näkymä sivulta.

 

Finncont kehittää ympäristövastuullisia ja innovatiivisia kiertotaloustuotteita ja -palveluja jätteiden keräykseen ja kierrätykseen sekä kemikaalien ja elintarvikkeiden turvalliseen kuljetukseen ja varastointiin. Tavoitteena on jatkuvuus – Continuity.
finncont

SolidWorks Composer siirtää 3D-malliesi tiedot myyntikuviin ja muihin tarkoituksiin

3D-mallit sisältävät valtavasti tietoa. Niissä on esimerkiksi kuvattu tarkasti, miltä tuote näyttää. 3D-malleistasi saat todella selkeitä ja näyttäviä kuvia myyntiin, asennusohjeisiin, käyttöoppaisiin, osaluettelokuviin jne.

SolidWorks Composer -ohjelma perustuu 3D-mallien käsittelyyn. 3D-mallit voivat olla SolidWorksillä tehtyjä tai melkein mistä tahansa muusta mallinnusohjelmasta peräisin. Et itse asiassa edes tarvitse SolidWorks 3D-mallinnusohjelmaa, vaan pelkkä Composer riittää. Toki SolidWorksin malleista saadaan mm. tuotua eniten tietoa, kuten osanumerot, kuvaukset ja muut niille syötetyt metatiedot ja tehokkuudesta saadaan näin kaikki irti. Composer:n käyttö on todella intuitiivista ja graafista. CAD-osaamista ei tarvita, joten ohjelman saa todella nopeasti haltuun. 3D-suunnittelija voi keskittyä omaan työhönsä samalla kun toinen henkilö työskentelee Composerin parissa.

SolidWorks Composer -ohjelmalla tuotat 3D-malleista selkeää teknistä tuotedokumentaatiota. Käytännössä voit tehdä sillä esimerkiksi

  • Tuotekuvat tarjouksiin, nettisivuille, katalogeihin ja esityksiin.
   • Tästä esimerkkinä blogikirjoitus, jota parhaillaan luet.
  • Asennus-, käyttö- ja huolto-oppaat
   • Kaikki tuntevat Ikean asennusohjeet. Ne tehdään Composer:lla.
  • Interaktiivinen tuoterakenne esim. nettisivuille.
  • Havainnollistavat animaatiot videopalveluihin ja upotettuina nettisivuille