maanantai 02.01.2023 klo 14:53 - Johanna Pellinen

3D-skannerivertailu

Millainen 3D- skanneri soveltuisi koneen osien mittaamiseen parhaiten ?

Voiko kännykän sovelluksella tehdä 3D- skannausta ? Kuinka Skannauksen tulosta voi hyödyntää 3D- Cad ohjelmassa ? Mikä on 3D- Skanneri maksaa ? esimerkiksi näitä kysymyksiä meille esitetään usein.

3 Metropolian Konetekniikan 3 vuoden opiskelijaa otti BigFlash hankkeen tiimoilta haasteen vastaan ja lähti selvittämään erilaisten laiteiden ja työtapojen eroja. Työssä tutkittiin myös kuinka SolidWorks ohjelma toimii reverse engineering suunnittelussa, ilman siihen tarkoitettuja lisäosia.

Työssä otetaan kantaa 3D- Skanneri investoinnin takaisinmaksu aikaan. Testissä on mukana Artec 3D Space Spider, Artec 3D Leo, kaksi eri puhelinsovellusta sekä perinteisiä menetelmiä. Ohjelmista mukana on SolidWorks ja Artec Studio.

 

Tästä pääset Lataamaan  PDF-raportin.

Metropolia-3D-Skannerivertailu

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.