keskiviikko 12.04.2023 klo 09:11 - Jesse Kontio

SOLIDWORKS ylläpidon uudet pilvityökalut tehostavat suunnitteluasi

SOLIDWORKS:n tuotejulkistus: 1.7.2023 alkaen ”Cloud services” -työkalut sisältyvät kaikkien uusien SOLIDWORKS CAD -lisenssien ylläpitoon. Aiemmin hankittujen lisenssien ylläpitoon nämä tietoturvalliset pilvityökalut ovat myös saatavilla. Tämä on todella iso uudistus: Cloud Services -työkalujen myötä käytät SOLIDWORKS-ohjelmaasi paljon monipuolisemmin kuin ennen. Se suoraviivaistaa työskentelyäsi ja vapauttaa aikaasi itse suunnittelutyön tekoon.

Merkittävä uudistus

Puretaan uudet ominaisuudet auki kolmen tärkeimmän aiheen kautta. Ne ratkaisevat päivittäisiä aikasyöppöjä ongelmakohtia, joita suunnittelutyössä ei tulisi joutua tekemään. Nyt nämä kaikki sisältyvät SOLIDWORKS:iin.

 1. Suunnittelutyön jakaminen ja katselmointi merkintöineen. Share and Markup
  • Jaa 3D-mallisi ja piirustuksesi halutuille henkilöille katseluun suoraan SOLIDWORKS:stä
  • Ei tarvetta lähettää tiedostoa tai ladata ja asentaa katseluohjelmaa
 2. Tietoturvallinen tallennus ja versionhallinta. Store and Revise
  • Tallenna työsi suoraan SOLIDWORKS:stä pilveen, joka on tietoturvallinen, keskitetty tallennuspaikka
  • Oikeat versiot on helppo löytää ja saatavilla kaikilla laitteilla kaikkialla
  • Ei manuaalista tiedostojen referenssien hallitsemista osien, piirustusten ja kokoonpanojen välillä
  • Ei enää työtä ja ongelmia tiedostojen nimeämisessä, revision ja suunnittelun statuksen hallinnassa
 3. Suunnittelutiedon hallinta ja valvonta. Manage and control
  • Muodollinen muutostenhallinta
  • Hyväksyntämenettelyt ja historiatiedot

1. Suunnittelutyön jakaminen ja katselmointi merkintöineen. Share and Markup

Suunnittelutyön jakaminen, katselmointi, merkintä, Design Sharing, Markup, SOLIDWORKS, Cloud Service

SOLIDWORKS-käyttäjä voi kutsua ulkoisen henkilön katsomaan ja kommentoimaan suunnittelutyötänsä. Ulkoinen henkilö voi olla kuka tahansa, jolle haluat kutsun lähettää. Hänellä ei tarvitse olla SOLIDWORKS:n tai muun ohjelman lisenssiä, hänen ei tarvitse asentaa katseluohjelmaa. Sinun ei tarvitse lähettää tiedostoa mihinkään, mikä lisäisi aina tietoturvariskiä. Ulkoinen henkilö pääsee katsomaan haluamaasi sisältöä nettiselaimessa kaikilla laitteilla, pyörittelemään 3D-malleja, sekä kommentoimaan kuten kuvassa.

2. Tietoturvallinen tallennus ja versionhallinta. Store and Revise

Tietoturvallinen tallennus, versionhallinta, revisiointi, pilvi, Secure Storage, Revisioning SOLIDWORKS, Cloud Service, 3DEXPERIENCE

Perinteisille pilvitallennussovelluksille on haaste ymmärtää tuoterakenteita eli osamallien, piirustusten ja kokoonpanojen keskinäisiä relaatioita (CAD Relationship). SOLIDWORKS:n pilvitallennus on rakennettu erityisesti CAD-tiedostoille ja niiden referensseille. Tallennat pilveen suoraan SOLIDWORKS:n omasta käyttöliittymästä. Jos tiimissäsi on muita suunnittelijoita, lukitset dokumentin (check out) helposti itsellesi muokattavaksi, jolloin ei ole vaaraa, että joku toinen muokkaa samaa tiedostoa samaan aikaan. Halutessasi voit hyödyntää sisäänrakennettuja perustoimintoja, kuten automaattista tiedostonumerointia sekä revisiointia. Kun työsi on valmis muuta sen status tilaan ”Released” ja ota se myöhemmin tarvittaessa uudelleen työn alle.

3. Suunnittelutiedon hallinta ja valvonta. Manage and control

Suunnittelutiedon, hallinta, tiedonhallinta, PDM, Design management, control, SOLIDWORKS, Cloud Services, pilvi, 3DEXPERIENCE

Kun haluat viedä suunnittelun hallinnan pidemmälle, sinulla on lisäksi käytettävissä tehokkaita työkaluja monimutkaisempiin työkiertoihin ja muutospyyntöihin. Kirjaa muutospyyntö ja liitä siihen liittyvät dokumentit. Tee muutokset tai nimeä muutoksille tekijä ja deadline. Määritä muutoksille tarvittavat hyväksynnät ja valvo koko muutoksen työkiertoa. Muutoksen julkaisun jälkeenkin kaikki vaiheet ovat tallessa historiatiedoissa.