keskiviikko 24.05.2023 klo 10:36 - Johanna Pellinen

SOLIDWORKS Motion -liikeanalyysi

SOLIDWORKS Motion -liikeanalyysi

SOLIDWORKS Motion -työkaluilla testataan kokoonpanon liikkuvien osien toiminta.

Analyysissä voi tarkastella Motion Study -elementtien (ml. voimat, jouset, vaimentimet, kitka ja painovoima) vaikutuksen liikkeessä. Näin voit simuloida tuotteesi liikkeen ja analysoida liikkuvien osien vaikutuksen tarkasti ennen testaamista oikeilla prototyypeillä.

Nopeutat suunnittelua, ehdit kokeilemaan useampaa variaatiota sekä ensimmäiset prototyypit tai tuotteet ovat valmiimpia ja suorituskykyisempiä.

SOLIDWORKS Motion on saatavilla SOLIDWORKS Premium -laajuudessa.

SOLIDWORKS Motion:n kinemaattinen ratkaisija (kinematic solver) ottaa huomioon liikeratojen rajoitukset, materiaaliominaisuudet, massan ja osien väliset kontaktit. Motion analyysi laskee myös kuormat, joita voidaan käyttää suoraan FEM-laskennan (SOLIDWORKS Simulation) kuormituksina.

Katso demovideo, jossa lasketaan mekanismin moottorin tehon tarve.