maanantai 18.09.2023 klo 10:27 - Johanna Pellinen

Asiakastarina Farmcomp Oy

Maatalouselektroniikkaa jo vuodesta 1938

Farmcomp kehittää, valmistaa ja markkinoi nykyaikaisia ja kestäviä maatalouselektroniikkatuotteita. Päätuotteitamme ovat Olli-sähköpaimenet ja -aitaustarvikkeet sekä kannettavat Wile-kosteusmittarit maatilan moniin tarpeisiin.

sahkopaimen

Kuva 1. Olli-sähköpaimen.

Olli-sähköpaimenia (kuva 1) on valmistettu vuodesta jo 1938 alkaen. Yli puolet vuosituotannosta menee vientiin; paimenia myydään Pohjoismaiden lisäksi monissa Euroopan maissa. Paimenten lisäksi saat meiltä täydellisen valikoiman aitaustarvikkeita, joilla rakennat turvalliset ja kestävät aidat.

Kosteusmittari

Kuva 2. Wile-kosteusmittari.

Wile-kosteusmittareiden (Kuva 2) valmistus aloitettiin Suomessa vuonna 1964. Nykyään Wile mittaa monien eri viljojen ja siementen lisäksi myös muita materiaaleja, kuten heinää ja säilörehua, sahanpurua, puuhaketta tai vaikkapa puuvillaa, kahvia ja kaakaota. Wile-mittareita viedään Euroopan maiden lisäksi lähes kaikkialle maailmaan.

Farmcomp käyttää tuotteiden suunnitteluun SOLIDWORKS-ohjelmaa ja tiedonhallintaan 3DEXPERIENCE
-pilvitiedonhallintaa.

Tiedonhallinta on toiminut hyvin ja erityisesti revision hallinta sekä osien löytäminen ja paikallistaminen kokoonpanoissa ovat hyödyllisiä ominaisuuksia, kertoo Pauli Haimilahti.
Farmcomp käyttää Ultimaker Method X 3D -tulostinta prototyyppien ja jigien tuottamiseen. Tulostimen valinnassa olivat tärkeitä kriteereitä luotettavuus ja helppokäyttöisyys.
Farmcomp ja AIPworks ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2006 asti.
www.farmcomp.fi