keskiviikko 28.02.2024 klo 12:16 - Jesse Kontio

SOLIDWORKS-tiedostojen jakaminen uudella tavalla

SOLIDWORKS on ollut pitkään suosituin 3D-suunnittelutyökalu. Nyt SOLIDWORKS-tiedostojen jakaminen on ottanut askeleen eteenpäin tarjoamalla käyttäjilleen entistä tehokkaampia työkaluja tiimityöhön ja kommentointiin.

SOLIDWORKS-tiedostojen jakaminen pähkinänkuoressa

Share and markup -jako on moderni, tehokas ja tietoturvallinen tapa jakaa muille käyttäjille SOLIDWORKS:sta tiedostoja, kuten 3D-malleja ja piirustuksia. Jakamisen lisäksi toiminnallisuus sisältää täyden katselu- ja kommentointimahdollisuuden. Ei turvattomia sähköpostin liitetiedostoja. Ei katseluohjelmien asentamistarvetta. Käytä missä vain, kaikilla laitteilla.

 

Suunnittelutyön jakaminen, katselmointi, merkintä, pilvi, Share, Markup, SOLIDWORKS, Cloud Service, 3DEXPERIENCE

Mitä hyötyjä se tarjoaa?

1. Tiedostojen helppo ja tietoturvallinen jakaminen. SOLIDWORKS-tiedostot voivat olla välillä isoja tiedostokooltaan. Isoja tiedostoja tunnetusti on hankala lähettää sähköpostin liitetiedostona. Liitteiden lähettämistä pidetään myös tietoturvan kannalta huonona vaihtoehtona, sähköposteja kun on kohtalaisen helppo nykyisin kaapata ja liitteen sisällöstä ja alkuperästä ei voi olla täysin varma. Yleensä SOLIDWORKS-tiedostot, varsinkin suuret, ladataan johonkin pilvipalveluun (onedrive, googledrive, icloud, dropbox) ja jaetaan sitä kautta. Nekään ratkaisut eivät ole täydellisiä, koska ne eivät tue hyvin CAD-dataa esikatseluineen.

2. Sisäänrakennettu katseluohjelma samassa ympäristössä. Vastaanottaja voi katsella SOLIDWORKS 3D-malleja suoraan ilman erillisiä katseluohjelmia.

3. Nopeuta suunnittelua. Tiimin jäsenet, ja ulkopuoliset käyttäjät, voivat tarkastella ja kommentoida suunnitelmia reaaliajassa. Se nopeuttaa päätöksentekoa ja parantaa tuottavuutta.

4. Vähennä virheitä. Selkeä ja havainnollinen kommunikointi auttaa havaitsemaan virheet ja parantamaan suunnitelmia ennen valmistusta. Kysy parannusehdotukset helposti valmistajalta, kumppanilta, konsultilta, työkaverilta, jne.

5. Tiedostojen saatavuus missä vain. Pilvipohjainen jakaminen tekee jakamisesta ja saatavuudesta helppoa ja kätevää. Se mahdollistaa tiimin jäsenten pääsyn suunnitelmiin milloin tahansa ja mistä tahansa, mikä on erityisen hyödyllistä hajautetuissa tiimeissä tai etätyötä tehtäessä.

SOLIDWORKS tiedostojen jakaminen, 3DEXPERIENCE, share and markup, hinta

Kuinka SOLIDWORKS-tiedostojen jakaminen tapahtuu ja mitä se vaatii

1. SOLIDWORKS-tiedostojen jakaminen. Aloita tiedoston jakaminen SOLIDWORKS:n käyttöliittymän napilla. Määritä sallitut käyttäjät sähköpostiosoitteen perusteella.
2. Lähetä linkki. Linkin voi lähettää esim. sähköpostilla tai muilla viestintäsovelluksilla. Vastaanottaja voi avata linkin millä tahansa laitteella, kuten PC:llä, Mac:lla ja mobiililaitteilla.
3. Odota palautetta. Vastaanottaja voi katsella, kommentoida ja piirtää/kirjoittaa merkintöjä lähettämääsi tiedostoon sekä ladata tiedoston itselleen nettiselaimessa. Saat tiedon uusista kommenteista reaaliajassa.

Vastaanottajalla ei tarvitse olla mitään erillistä ohjelmaa asennettuna. Tarvitaan ainoastaan nettiselain ja ilmaiset 3DEXPERIENCE-tunnukset, jotka kuka tahansa voi luoda. Tiedostojen jakajalla tulee olla aktiivinen tilaus. Uusien SOLIDWORKS-lisenssien ylläpitoon sekä term-lisensseihin (hankittu 1.7.2023 jälkeen) nämä 3DEXPERIENCE-pilvipalvelutoiminnot sisältyvät. Sitä aiemmin hankittuihin lisensseihin jakotoiminnot voi lisätä.

  • Jaa suunnittelusi suoraan SOLIDWORKS:sta
  • Kelle tahansa, jolla on sähköpostiosoite
  • Et lähetä liitetiedostoa, vaan linkin katseluun ja kommentointiin
  • Vastaanottajan ei tarvitse ladata ja asentaa katseluohjelmia
  • Toimii kaikilla internet-selaimilla
  • Toimii kaikilla laitteilla
  • Kommentointi reaaliajassa
  • Työn iterointi on helppoa

Katso nopea demo: SOLIDWORKS-tiedostojen jakaminen

Jos Share-nappia ei näy valikossa kuten videossa, tarkista sen sijaan ”File”-valikon alta.

SOLIDWORKS, tiedon, jako

Hinta alkaen 0 eur

Jos olet hankkinut SOLIDWORKS lisenssin 1.7.2023 jälkeen tai olet nyt hankkimassa lisenssiä, uudet tiedostojen jako -toiminnallisuudet ovat sinulla jo käytössä. Tällöin ei tule mitään lisäkulua. Vanhemmat lisenssit voi päivittää sisältämään uudet ominaisuudet. Päivityksen hinta on maltillinen. Riippuen lisenssien määrästä ja tyypistä hintaluokka pyörii satasissa per lisenssi.

Kysy meiltä tarjous

Lue lisää: SOLIDWOKS-tiedostojen jakaminen

SOLIDWORKS Blog: Share and Markup — Step by Step