keskiviikko 03.04.2024 klo 10:32 - Johanna Pellinen

Method XL 3D-tulostimeen uudet materiaalit ja ominaisuudet

UltiMaker on lanseerannut Method XL:lle uusia ASA- ja hiilikuitumateriaaleja sekä parannettuja ominaisuuksia ja käyttäjäkokemusta.

1 maaliskuuta 2024 UltiMaker tiedotti päivityksistä Method XL 3D-tulostimeen. Päivitykset keskittyivät käyttäjäkokemuksen parantamiseen, ja nyt Method XL tukee kolmea uutta materiaalia—ASA:ta, Nylon 12 hiilikuitua ja SR-30-tukimateriaalia—lisäksi useita parannuksia, joiden tavoitteena on tehostaa työnkulkua ja lisätä tuottavuutta.

Method, XL

Nämä uudet materiaalit lisäävät Method XL:n monipuolisuutta teollisuuden eri käyttötarkoituksissa. Materiaalit ovat saatavilla ainoastaan Curan ja Method XL:n uusien tulostusprofiilien kautta. Nylon 12 hiilikuitu on erittäin vahva, iskunkestävä ja lämmönkestävä insinööritason materiaali. Se soveltuu erinomaisesti toiminnallisiin prototyyppeihin, valmiisiin osiin ja muihin vaativiin sovelluksiin. Nylon 12 hiilikuidulla on myös hyvä jäykkyys-painosuhde, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon perinteisille työkalumateriaaleille, kuten alumiinille, esimerkiksi kiinnikkeissä, jigeissä, työkaluissa ja lopputuloksen kappaleissa.

ASA on monikäyttöinen, säänkestävä vaihtoehto ABS:lle, jota käytetään laajalti toiminnallisiin prototyyppeihin ja lopputuotteisiin ulkokäyttöön tarkoitetuissa ympäristöissä. ASA:lla on korkea UV- ja kemiallinen kestävyys, mikä mahdollistaa sen, että se säilyttää paremmin kiiltonsa, värinsä ja mekaaniset ominaisuutensa ulkoisessa altistuksessa. Materiaalia on laajasti otettu käyttöön monilla teollisuudenaloilla, mukaan lukien autoteollisuus, sen UV- ja lämmönkestävyyden sekä kemiallisen samankaltaisuuden ABS:ään vuoksi.

Curan 5.7 versiossa sekä Method X että Method XL tukevat nyt täysin pilvitulostusta UltiMakerin Digitaalisen Tehdasjärjestelmän kautta. Käyttäjät voivat nyt viipaloida tiedoston Curan kautta ja lähettää sen suoraan tulostimelle pilven yli tai lähettää sen Digitaaliseen Tehdaspaikkaan lisäominaisuuksia varten, kuten tiedostojen tallennus ja järjestäminen, tulostustehtävien seuranta, tulostuksen hallinta ja enemmän.

Avainsanat