Aina edullinen hinta

Huom. Sivun laskelmat perustuvat vanhentuneeseen SOLIDWORKS POWER lisenssiin. SOLIDWORKS with Cloud Services on oleellisilta osilta vastaava.

SOLIDWORKS POWER -paketissa maksat vain ohjelman käytöstä. Ei kalliita alkuinvestointeja. Voit käyttää vanhempia ohjelmaversioita tai päivittää uusimpaan – ei erillisiä ylläpitomaksuja. Ei myöskään tarvetta omalle palvelimelle.

Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaiten käyttötarkoitukseen sopivan tuotteen parhaaseen hintaan. Tämä toteutuu erityisen hyvin SOLIDWORKS POWER -paketeissa. Alkuun lyhyesti. Paketti sisältää perinteisen tietokoneelle asennettavan SOLIDWORKS -ohjelman, 3DEXPERIENCE Cloud PDM tiedonhallinnan sekä AIPWORKS:n tukipalvelun. POWER-paketissa maksetaan vain tuotteiden käytöstä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kalliita lisenssimaksuja ei ole. Tarvitset vain tietokoneen – omaa palvelinta et tarvitse.

SOLIDWORKS Hinta

SolidWorks:n hinta, kuten muidenkin ohjelmien, on pitkään määräytynyt lisenssimaksun ja ylläpitomaksun perusteella. Tässä mallissa alkuinvestointi, eli lisenssimaksu, on kohtuullisen korkea. Ylläpidon myötä ohjelma pidetään tehokkaassa toiminnassa tukipalvelun, ohjelmapäivitysten ja uusien ohjelmaversioiden muodossa. Se näkyy vuosittaisena, tai muun jakson mittaisena, kuluna. Lisälisenssit ja lisäohjelmat noudattavat samaa kaavaa, jolloin jokaisessa maksetaan aloitusmaksu ja sen jälkeen ylläpitoa. Lisenssimalleja on tyypillisesti konekohtainen kiinteä lisenssi (standalone license) tai omalle palvelimelle lisenssinhallintasovellukseen asennettava kelluva lisenssi (network license).

SolidWorks:n käyttöön on myös toisena lisenssimallina vuokralisenssi (term license), jossa maksetaan vain käytöstä. Siinä ei ole aloitusmaksua. SolidWorks:n hinta määräytyy tällöin esimerkiksi 12kk jakson mukaan, eikä muita maksuja ole. SOLIDWORKS POWER -paketti perustuu tähän lisenssimalliin.

 

1. SOLIDWORKS Hinta: SOLIDWORKS POWER vs. Kiinteä SolidWorks ja PDM

Alla on verrattu sisällöiltään vastaavien, term lisenssiin perustuvan SOLIDWORKS POWER -paketin ja kiinteään lisenssiin perustuvan SOLIDWORKS + PDM -paketin kumulatiivista hintaa. Laskelmat ovat tarkasti suuntaa antavia. Tarkat hinnat ja tarjouksen saat kysymällä meiltä. Kuvassa 1 on ainoastaan lisenssikulu. Aloituskustannukset nostavat kiinteän lisenssin hinnan moninkertaiseksi. Sen jälkeen vuosikulu on pienempi kuin POWER-lisenssillä, mutta kestää noin 8 vuotta, että kiinteä lisenssi tulee edullisemmaksi.

solidworks, hinta, power, kiinteä, pdmKuva 1. SOLIDWORKS POWER ja SOLIDWORKS Standalone + PDM -pakettien hintavertailu. Laskennassa on lisenssi ja ylläpitokulujen kertymä vuosissa yhdelle lisenssille.

Lisäksi on tärkeää tarkastella, mitä tämän 8 vuoden aikana tapahtuu. Oleellista on se, että SOLIDWORKS POWER -paketin sisältämä 3DEXPERIENCE Cloud PDM -pilvitiedonhallinta on jo asennettu Dassault Systemes:n tietoturvalliseen pilveen. Perinteisten tuotteiden kohdalla oma palvelin lisää kuluja. Molemmissa vaihtoehdoissa on tärkeää, että meidän asiantuntijamme ovat valmiiksi hioneet asetukset sellaisiksi, että ne soveltuvat suurimmalle osalle suomalaisia yrityksiä sellaisenaan tai vain pienillä muokkauksilla. Käyttöönotto on molemmissa tapauksissa tehokasta. Tämä on oleellinen osa meidän hintatakuuta, tässäkään et maksa turhasta asennustyöstä. Kuvassa 2 on lisätty palvelimen kulut kuvan 1 hintoihin. Palvelinkuluja ei erikseen ole SOLIDWORKS POWER -lisenssimallissa.

solidworks, hintavertailu, power, 3dexperience, tiedonhallinta, palvelinKuva 2. Hintavertailuun lisätty arviot palvelimen kuluista sekä palvelimeen liittyvistä päivityskuluista.

2. SOLIDWORKS Hinta: SOLIDWORKS POWER vs. Kiinteä SolidWorks ja Cloud PDM

Pakettiratkaisu kannattaa. Kuvassa on verrattu SOLIDWORKS POWER -pakettia kiinteän Solikan ja Cloud PDM:n yhteishintaan. Isomman lisenssimaksun vuoksi menee 17 vuotta, että kiinteä lisenssi tulee edullisemmaksi. Jos siis haluat pilvitallennuksen SolidWorksiin, niin POWER on varmasti järkevin.

solidworks, hinta, power, kiinteä, pdmKuva 3. SOLIDWORKS Power lisenssi on edullisempi, kuin ottaa kiinteä lisenssi ja Cloud PDM erikseen.

3. SOLIDWORKS Hinta: SOLIDWORKS POWER vs. Cloud PDM nykyisen lisenssin lisäksi

Kun haluat Cloud PDM -pilvitallennuksen nykyisen jo hankitun SolidWorksin päälle, niin edullisimmaksi tulee pitää vanha lisenssi sellaisenaan. Kuvassa verrataan kumulatiivista hintakehitystä vuosissa seuraavien tuotteiden kesken: uusi SOLIDWORKS POWER -lisenssi (sisältää Cloud PDM), ja yritykseen aiemmin hankittu SOLIDWORKS lisenssi, jonka yhteyteen otetaan uusi Cloud PDM -lisenssi. Kannattavinta on pitää nykyinen lisenssi ylläpidossa ja ottaa päälle Cloud PDM erikseen.

solidworks, hintavertailu, power, 3dexperience, cloudpdmKuva 4. Jos sinulla on ennestään SOLIDWORKS-lisenssi, se kannattaa pitää ylläpidossa ja ottaa Cloud PDM siihen lisäksi.

4. SOLIDWORKS Hinta: SOLIDWORKS POWER vs Kiinteä SolidWorks ilman tiedonhallintaa

Tehdään vielä yksi vertailu. Tämä ei ole kovin järkevä vertailu, kun tässä verrataan jo täysin eri ominaisuuksilla varustettuja tapauksia. Tehdään vertailu sen vuoksi, että nähdään tiedonhallinnan vaikutus hintaan. Vertailussa on SOLIDWORKS POWER -lisenssi (sisältää Cloud PDM) sekä kiinteä lisenssi ilman Cloud PDM -pilvitallennusta. 4,5 vuoden paikkeilla tulee edullisemmaksi vaihtoehto, jossa ei ole tiedonhallintaa. Mutta täytyy muistaa, että ratkaisu on ominaisuuksiltaan vajaampi. Tässä tingitään suunnittelun turvasta – siitä että tiedostot ovat turvassa ja varmuuskopioitu ja kyseisessä ratkaisussa suunnitteludata olisi vain yksittäisellä kovalevyllä.

solidworks, hintavertailu, power, 3dexperience, tiedonhallinta

Kuva 5. Kiinteä lisenssi ilman tiedonhallintaa on edullisempi 4,5 vuoden jälkeen, mutta kuinka ajattelit hoitaa tiedostojen turvallisen tallentamisen ja varmuuskopioinnin?

SOLIDWORKS Hintamallien edut ja rahoitus

Käyttömaksuun perustuvassa SOLIDWORKS POWER -lisenssissä on myös muita etuja. Jos haluat muuttaa SolidWorksin laajuutta, se onnistuu helpommin, koska lisenssimaksuja ei ole maksettu. Kausi- tai projektivaihtelut on helpompi huomioida. Väliaikainen, vain tietyn jakson voimassa oleva, lisenssi soveltuu esim. määräaikaiselle työntekijälle tai sen voi kohdentaa tiettyyn projektiin. Usein voi olla vaikea nähdä etukäteen mikä on tarve vuosien päässä. SOLIDWORKS POWER hintamalli antaa enemmän joustavuutta tehdä muutoksia. Joskus voi olla toki tärkeää omistaa lisenssi ja tarve tiedetään etukäteen. Silloin kiinteän SolidWorks:n hinta voi olla pitkässä juoksussa järkevämpi. Oli mieluinen vaihtoehto mikä tahansa, meiltä löytyy myös rahoitus niihin, jolloin maksat pienempiä eriä useammin.

Suosittelen kysymään meiltä eri vaihtoehdoista!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan. Vastaamme pian!

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

SOLIDWORKS POWER -pakettien sisältö

SOLIDWORKS POWER on saatavilla kolmessa laajuudessa: SOLIDWORKS Standard, SOLIDWORKS Professional ja SOLIDWORKS Premium. Niihin kaikkiin sisältyy SolidWorks 3D CAD -ohjelma, Cloud PDM tiedonhallinta sekä AIPWorks:n ylläpito. Professional -laajuudessa on lisäksi mm. yli miljoona standardiosaa sisältävä Toolbox-komponenttikirjasto, sisäänrakennettu renderöintiohjelma PhotoView sekä erikseen asennettava tehokkaampi Visualize ja 3D-skannausdatan käsittelyyn sopiva ScanTo3D. Premium laajuus sisältää lisäksi Simulation-tuotteen, jolla suoritetaan osille ja kokoonpanoille staattisen kuorman lineaarisen tapauksen FEM-lujuuslaskenta, Motion-liikeanalyysi, kaarevien pintojen aukilevitys Advanced Flatten sekä putkien, letkujen ja sähkökaapelien 3D-reititys Routing.

3DEXPERIENCE Cloud PDM on helppokäyttöinen, täysiverinen tiedonhallintasovellus. Se on meidän turvatakuumme arvokkaalle suunnittelutyöllesi. Työsi ei ole hukassa, vaan se on turvassa ja varmuuskopioitu kaiken aikaa. Tallennat SolidWorks-mallisi ja piirustuksesi tietoturvalliseen pilveen suoraan ohjelman napeilla. Cloud PDM -pilvitiedonhallinta ei vaadi omaa palvelinta. Pääset dokumentteihisi käsiksi usealta koneelta tai mobiililaitteelta. Käyttöönotto on todella nopeaa. Asennukseen tarvitaan vain SolidWorks-ohjelma-asennus käyttäjälle – itse tiedonhallintasovellus pyörii jo parhaillaan pilvessä odottaen teidän liittymistä siihen. Voit halutessasi hyödyntää myös edistyneempiä tiedonhallinnan työkaluja, kuten revisionhallintaa, hyväksyntämenettelyä, muutospyyntöjä ja versioiden vertailua.

>> LUE LISÄÄ TURVATAKUUSTA

AIPWORKS Ylläpito sisältyy jokaiseen pakettiin ja takaa tuottavuutesi. Alkuopastuksessa saat arvokkaita vinkkejä ohjelman käyttöön. Kehuttu tukipalvelumme palvelee nopeasti ja asiantuntevasti. Käytössäsi on kymmeniä tunteja etäoppitunteja 3D-mallinnuksesta, kirjastojen hallinnasta, lujuuslaskennasta, virtaussimuloinnista, jne. Erikseen saatavilla myös henkilökohtaista koulutusta sekä valmiiksi hiotut asetukset, piirustuspohjat, materiaalikirjastot ja paljon muuta. Ylläpitoon sisältyy SolidWorksin tarjoamat ohjelmistopäivitykset, uudet ohjelmaversiot sekä valikoima sertifikaattikokeita.

>> LUE LISÄÄ TUOTTAVUUSTAKUUSTA

solidworks, hinta, power, standard, professional, premium, 3dexperience, pdm, tiedonhallinta, pilvi, koulutus, ylläpito, hintatakuu, turvatakuu, tuottavuustakuu