Model Based Definition MBD on ratkaisu piirustuksettomaan valmistukseen

3D-valmistusdokumentoinnin käyttö selkeyttää tuotantoa, vähentää virheitä, nopeuttaa kommunikointia ja pienentää läpimenoaikaa. Valmistuspiirustusten katselu 3D-mallissa on tätä päivää.

Tee työkuvat esim. 3D PDF tai eDrawings -muotoon tai tallenna STEP 242 -formaatissa. Perinteisistä 2D piirustuksista poiketen, SOLIDWORKS MBD tuo tehokkaan 3D-maailman valmistusprosesseihin.

MBD tukee teollisuusstandardeja, kuten  ISO 16792, DIN ISO 16792, Military-Standard-31000A ja ASME Y14.41.

Model Based Definition MBD on SOLIDWORKS:n ratkaisu piirustuksettomaan valmistukseen

MBD auttaa luomaan, hallitsemaan ja julkaisemaan 3D-mallin PMI-mittoineen ja metatietoineen standardiformaateissa, kuten 3D PDF ja eDrawings. Perinteisistä 2D piirustuksista poiketen, SOLIDWORKS MBD tuo tehokkaan 3D-maailman valmistusprosesseihin. Yhtenäistä tuotantoa, pienennä läpimeno aikaa ja vähennä virheitä. MBD tukee teollisuusstandardeja, kuten  ISO 16792, DIN ISO 16792, Military-Standard-31000A ja ASME Y14.41.

Mitoitus suoraan 3D-ympäristössä

SOLIDWORKS MBD:llä kaikki valmistusinformaatio määritetään 3D-ympäristössä. Tällä vältetään kallis, aikaa vievä ja riskialtis tiedon kierrättäminen 2D-formaatin kautta. MBD:llä säästät voit saavuttaa jopa 33 % säästöt suunnittelukuluissa. 3D PMI auttaa nopeuttamaan kommunikointia, pienentämään kokonaisaikaa ja vähentämään virheitä interaktiivisuuden ja runsaan metatiedon avulla.

3D-valmistustiedon tallennus output templaten avulla

3D Output -ulkoasut voidaan kustomoida template-pohjien avulla, kuten perinteiset 2D-piirustukset. Voit määrittää layoutin, lisätä logon tai muun kuvan, liittää 3D-Viewportin ja thumbnailit, editoida tekstejä ja käyttää metatietoja sekä taulukoita.

Helppo 3D-output ja jakelu

SOLIDWORKS MBD tukee yleisimpiä formaatteja kuten eDrawings ja 3D PDF. eDrawings-dokumentit voidaan avata suositussa ilmaisohjelmassa. 3D PDF -dokumenttien käsittely onnistuu helposti ilmaisella Adobe Reader -ohjelmalla. Perinteisistä 2D-piirustuksista tuttujen tekstitietojen, BOM-taulukoiden ja metatietojen (=osanumerot, projektitiedot, materiaalit, hyväksynnät, ym) lisäksi voit hyödyntää tehokkaita 3D-ominaisuuksia, kuten mallin kiertäminen, zoomaaminen, mittaaminen tai poikkileikkausten tarkastelu.

3D-valmistusdokumentoinnin käyttö selkeyttää tuotantoa, vähentää virheitä, nopeuttaa kommunikointia ja pienentää läpimenoaikaa.

Tarvitsetko lisäksi 2D-piirustuksia? Ei hätää

Voit tulostaa helposti MBD:n 3D-valmistusdokumentteja template-pohjien avulla.

SOLIDWORKS MBD integroituu saumattomasti myös perinteiseen SOLIDWORKS 2D-piirustusympäristöön. 3D-puolella luodut PMI-tiedot ja MBD-näkymät ovat heti käytettävissä 2D-ympäristössä.


Mitoitus suoraan 3D-ympäristössä

SOLIDWORKS Model Based Definition:lla kaikki valmistusinformaatio määritetään 3D-ympäristössä. Tällä vältetään kallis, hidas ja riskialtis tiedon kierrättäminen 2D-formaatin kautta. MBD:llä voit saavuttaa jopa 33 % säästöt suunnittelukuluissa. 3D malli mittoineen auttaa nopeuttamaan kommunikointia, pienentämään suunnittelun kokonaisaikaa ja vähentämään virheitä interaktiivisuuden ja runsaan metatiedon avulla.

Solidworks, bodel based definition, mbd, työpiirustus, kuva, piirustus, hinta, piirustukseton valmistus

3D-valmistustiedon tallennus template-pohjan avulla

3D Output -ulkoasut voidaan kustomoida template-pohjien avulla, kuten perinteiset 2D-piirustukset.

  • Määritä layout
  • Lisää logo tai muu kuva
  • Liitä 3D-katseluikkuna ja kuvantojen thumbnailit
  • Editoi tekstit
  • Käytä metatietoja
  • Hyödynnä taulukoita

Solidworks, bodel based definition, mbd, työpiirustus, kuva, piirustus, hinta, piirustukseton valmistus

Helppo 3D-output ja jakelu

SOLIDWORKS MBD tukee yleisiä formaatteja kuten 3D PDF, STEP 242 ja eDrawings. 3D PDF -dokumenttien käsittely onnistuu helposti ilmaisella Adobe Reader -ohjelmalla. eDrawings-dokumentit avataan suositussa ilmaisohjelmassa – tietokoneella tai mobiililaitteella. Perinteisistä 2D-piirustuksista tuttujen tekstitietojen, BOM-taulukoiden ja metatietojen (=osanumerot, projektitiedot, materiaalit, hyväksynnät, ym) lisäksi voit hyödyntää tehokkaita 3D-ominaisuuksia, kuten mallin kiertäminen, zoomaaminen, mittaaminen tai poikkileikkausten tarkastelu.

Tarvitsetko lisäksi 2D-piirustuksia? Ei hätää

Voit tulostaa MBD:n 3D-valmistusdokumentteja helposti.

SOLIDWORKS MBD integroituu saumattomasti myös perinteiseen SOLIDWORKS 2D-piirustusympäristöön. 3D-puolella luodut PMI-tiedot ja MBD-näkymät ovat heti käytettävissä 2D-ympäristössä.