perjantai 01.07.2016 klo 10:15 - Jesse Kontio

Asiakascase: ideas2cycles hyödyntää tehokkaimpia työkaluja, SOLIDWORKS:a ja Stratasys 3D-tulostinta

ideas2cycles

Hiilikuituosien valmistus 3D-tulostuksen avulla

ideas2cycles ry suunnittelee ja valmistaa polkupyöräprototyyppejä yhteistyössä yritysten ja yksityishenkilöiden kanssa. Parametrinen mallintaminen SolidWorks:lla on suunnittelun lähtökohta. SolidWorks:n lisäosat, kuten renderöinti, muottityökalut ja simulointi ovat ahkerassa käytössä.

3D CAD-malleista tulostetaan Stratasys uPrintillä prototyypit, jotta varmistutaan mittasuhteista ja ulkonäöstä sekä siitä, että suunnittelijan ja asiakkaan toiveet designin suhteen täyttyvät. Tämän jälkeen osille suunnitellaan muottityökalut SolidWorks:lla. Muottien mallit viedään uPrintille tulostettaviksi ja muottien avulla valmistetaan hiilikuituiset pyöränosat. 3D-tulostettujen muottien avulla valmistuskustannukset pysyvät matalina.

”Tarvitsemme mittatarkkoja ja lujia muovitulosteita muottejamme varten”

”Tarvitsemme mittatarkkoja ja lujia muovitulosteita muottejamme varten” sanoo yhdistyksen perustaja Kim-Niklas Antin. ”On kätevää hoitaa koko suunnittelu- ja valmistusprosessi yhdellä ohjelmistopaketilla ja yhdellä tulostimella”, Antin jatkaa.

Kyseistä polkupyörää ja 3D-tulostettuja hiilikuituosien muotteja pääsee ihastelemaan Alihankintamessuilla Tampereella 27-29.9.2016. Tule juttelemaan näistä sekä muista 3D-tulostuksen ja SolidWorks:n hyödyistä osastolle E709 alan asiantuntijoiden kanssa.

 

ideas2cycles-2

 

ideas2cycles-4

ideas2cycles-3

ideas2cycles-1