torstai 12.01.2017 klo 11:56 - Jesse Kontio

Simulointi on helppoa SolidWorks 2017 ohjelmalla

Tietokoneiden laskentatehon dramaattisen lisääntymisen vuoksi pieni toimija voi hyvin haastaa isot kilpailijat. Vuosia sitten autonvalmistajien täytyi tehdä useita autoja, ennen uuden tuotteen esittelyä, vain romuttaakseen ne. Törmäystestejä tehdään toki vieläkin, mutta nykyään simuloinnilla tuote hiotaan paremmaksi ennen ensimmäisiä testejä. Pieni haastaja ei pystyisi rakentaa lukuisia autoja törmäystesteihin, eikä heidän onneksi tarvitsekaan. Paljon halvempaa on ajaa testit tehokkaalla simulointiohjelmalla. Näin ensimmäiset Teslat näkivät päivänvalon.

Lujuuslaskenta ja muut simulointityökalut antavat mahdollisuuden pienillekin yrityksille lähteä kilpailuun mukaan. Simuloinnista on tullut elintärkeä tapa verifioida suunnitelmat ennen tuotantoa. Yhden simulointiajon avulla voidaan parantaa tuotetta ja säästää kymmeniä tai satoja tuhansia euroja prototypoinnissa, testeissä tai tuotannossa.

Kuinka integroida suunnittelu ja simulointi, jotta optimoit tehokkaasti?

Tavoitteena on, että simulointiohjelman antamat tulokset opastavat suunnittelijaa selkeästi ja nopeasti. Kun suunniteltua mallia on muutettu, simulointitulosten tulee päivittyä vastaavasti. SOLIDWORKS Simulation 2017 sisältää hienon uutuuden juuri tätä tavoitetta varten.

SolidWorks-simulation

SOLIDWORKS Simulation 2017, nyt myös vuokralle

  • Simulointiajot helposti samassa suunnitteluympäristössä
  • Palkkien, pintojen ja liitoskohtien valinta todella helppoa
  • Tulosten selkeä esitys
  • Palkin profiilin vaihto, mittamuutokset ja simuloinnin laskenta uudelleen parilla klikkauksella!
  • Määrityksiä huomattavasti vähentävä toiminto: Automatically update beam joints when a study is activated
  • Tulosten esityksen ja väriskaalojen kustomointi
  • TOP5 SolidWorks Simulation 2017