perjantai 27.10.2017 klo 13:29 - Jesse Kontio

Topologiaoptimointi SOLIDWORKS Simulation -analyyseissa

Pudota osiesi painoa hallitusti

Topologiaoptimointi on ominaisuus, jolla voidaan saavuttaa paras mahdollinen lujuus/paino suhde. Analyysi laskee mallille annetun kuormituksen ja esittää tuloksessa mistä kohdista tulisi vähentää materiaalia. Käytännössä laskennan aikana mallista poistetaan elementtejä perustuen rasituksiin ja jännityksiin, kunnes haluttu massa on saavutettu. Optimointi voidaan asettaa ottamaan huomioon suurin sallittu taipuminen tai muu komponentin kannalta olennainen ominaisuus.

SOLIDWORKS Topologiaoptimointi

SOLIDWORKS 2018 version mukana tulee mahdollisuus suorittaa topologiaoptimointi integroituna SolidWorks-ohjelmaan. Suunnittele optimaalinen muoto aloittaen perusmuodosta. Lisää sille SolidWorks Simulation -ohjelmista tutut kuormitukset ja kiinnitykset. Optimoinnissa voit myös hyödyntää tuloksia esimerkiksi SolidWorks Motion -liikeanalyysistä tai SolidWorks Flow -virtauslaskennasta. Voit maksimoida lujuuden ja vähentää massaa sekä säilyttää symmetrisyyden tai muun mitan. Samanaikaisesti voidaan ajaa useita kuormitustapauksia, jotta saadaan yksityiskohtaisemmat tulokset.

SolidWorks Simulation, Solidworks topologiaoptimointi, hinta

 

Sähköposti-ilmoitus simulointiin

SolidWorks Simulation -ohjelmissa on nyt myös mahdollisuus sähköposti-ilmoitukseen (System Options > Email Notification Settings). Simuloinnin valmistuttua, erityisesti paljon aikaa vievän laskentaoperaation päätyttyä, voit heti saada tiedon siitä. Voit myös asettaa ilmoituksen simuloinnin tilasta tulemaan tietyin aikavälein vaikka joka 20. min. Valitse Notification tab > Time based notification asettaaksesi ajan.

Tutustu SOLIDWORKS 2018 versioon

The Best release ever!