perjantai 08.12.2017 klo 15:11 - Jesse Kontio

SOLIDWORKS Branch Merge: Iteroinnin hallitseminen helppoa

SolidWorks Branch Merge: joustavuutta suunnittelun prototyyppien versioiden hallitsemiseen

3D-suunnittelussa törmätään usein seuraavaan haastavaan tilanteeseen. Suunniteltavasta tuotteesta on tarve tehdä muutama versio erilaisia testejä varten. Hyvä ja nopea keino osa- tai kokoonpanomallin varianttien luomiseen on SolidWorks:n konfiguraatiot. Niillä varioidaan kappaleen muotoa, mittoja ja piirteitä tai kokoonpanotasolla mitkä komponentit tai konfiguraatiot ovat aktiivisia. Toinen helppo tapa on tehdä väliaikaisia kopioita tiedostoista ja valita lopulta paras design. Ensimmäisen tavan haittapuoli on siinä, että se ei mahdollista eri suunnittelijoiden samanaikaista työskentelyä. Suunnittelu seisoo, kun yhden filen sisällä olevia konfiguraatioita voi editoida vain yksi käyttäjä kerrallaan. Jälkimmäisen tavan kanssa taas nopeasti tulee haastavaksi hallita useita kopioituja tiedostoja, niiden muutoksia ja referenssejä kokoonpanoihin. SolidWorks 2018 ratkaisee nämä ongelmat Branch Merge -toiminnolla.

Katso video ja opi lisää

Videolla esitetään Branch Merge toimintaperiaate pähkinänkuoressa. Käytännössä tiedostosta tehdään hallitusti haaroja, joita eri suunnittelijat voivat työstä eteenpäin. Lopulta paras vaihtoehto valitaan ja yhdistetään alkuperäiseen master-tiedostoon. SolidWorks PDM pitää samalla tiedostojen referenssit kunnossa.

Samanaikainen suunnittelu

Tuotteen suunnittelu etenee nopeammin Branch Merge -toiminnon avulla. Käyttäjät voivat työskennellä samaan aikaan eri konseptien kanssa. PDM varaa tiedostot suunnittelijan käyttöön normaaliin tapaan, eikä tule riskiä siitä, että kollega työstää samaa tiedostoa. Jokainen voi suunnitella oman luomuksensa (Branch) samasta lähtökohdasta ja lopulta voittaja on helppo valita (Merge) ilman työlästä referenssien tarkistamista.

Ero tiedostojen kopiointiin

SolidWorks PDM:ssä on tehokas Copy Tree -toiminto, jolla tiedostot tai kokoonpanorakenteet on helppo kopioida pohjaksi ja jatkaa uuden idean jalostamista. Merkittävä ero näiden välillä on se, että Copy Tree -työkalulla tehty kopiolla ei ole enää linkitystä alkuperäiseen, kun taas Branch Merge mahdollistaa haarautumisen jälkeen palaamisen takaisin yhteen designiin.

SolidWorks PDM, Branch Merge

Tutustu SOLIDWORKS 2018 versioon

”The Best Release ever!”