keskiviikko 31.08.2022 klo 14:34 - Johanna Pellinen

3DEXPERIENCE ja SOLIDWORKS Oppilaitoksille

3DEXPERIENCE ja SOLIDWORKS Oppilaitoksille

3D-ohjelmat elävät parhaillaan murrosaikaa kun lisensointi, tiedostojen hallinta ja jopa ohjelmien käyttö siirtyy pilvipohjaisiin ratkaisuihin. Saman murroksen edessä on myös oppilaitosten CAD-opetus. Tällä hetkellä on saatavilla koko kirjo SOLIDWORKS-ohjelmia: perinteinen SOLIDWORKS Desktop -ohjelma (jota ei liitetä pilveen), 3DEXPERIENCE-pilveen liitetty SOLIDWORKS Desktop -ohjelma lisäpilvisovelluksineen ja täysin ilman asentamista pilvessä eli nettiselaimessa toimivat 3D-mallinnussovellukset. Tähän blogiin on koottu infopaketti näistä sekä kuinka me tuemme kaikkien SOLIDWORKS ja 3DEXPERIENCE -ohjelmien opetusta.

Haastavaa on myös kun pilvisovellusten nopean kehityksen myötä tuotteiden ja sovellusten nimet ovat eläneet sekä samaan aikaan on nettiin kirjoitettu paljon tietoa uutuuksista. Vanhoihin tuotenimiin ja paketteihin varmasti törmää edelleen. Suosittelenkin olemaan yhteydessä asiantuntevaan myyjään.

solidworks, 3dexperience, education, oppilaitos, opetus, koulutus, cloud

AIPWorks verkkokurssit ja asiakaskohtaiset koulutukset

Olemme parinkymmenen vuoden ajan meritoituneet asiantuntevina kouluttajina. Pidämme oppilaitoksille ja yrityksille eri aiheista koulutuksia. Teemme myös projekteja, käyttöönottoja ja suunnittelutyön kehittämiseen kohdistuvaa konsultointia. Kouluttaudumme itse jatkuvasti ja pidämme oman osaamisemme huipputasolla. Meiltä löytyy muutama sata sertifikaattia ja lisää suoritetaan koko ajan.

Suomenkieliset verkkokurssimme ovat erittäin suosittuja. Valmiita etäoppitunteja löytyy kymmeniä tunteja. Videot ovat keränneet tuhansia katselukertoja parissa vuodessa. Tässä muutamia aiheita

 • SOLIDWORKS osamallinnus
 • SOLIDWORKS kokoonpanomallinnus
 • SOLIDWORKS piirustukset
 • SOLIDWORKS pintamallinnus
 • SOLIDWORKS ohutlevyt
 • SOLIDWORKS Simulation
 • SOLIDWORKS CAM
 • SOLIDWORKS Kirjastot
 • 3DEXPERIENCE Moderni tiedonhallinta pilvessä
 • 3D-skannaus
 • 3D-tulostus

 

SolidWorks, koulutus, AIPWorks, kurssi, etäoppitunti, oppitunti

 

3DEXPERIENCE-pilven mahdollisuudet opetuksessa

3DEXPERIENCE on valtavan laaja pilvipohjainen ratkaisu. Sovelluksia sieltä löytyy joka lähtöön. SolidWorks-näkökulmasta tarkasteltuna oppilaitoksille tärkeimpiä ovat 3D-mallinnus, piirustukset, tiedonhallinta, simulointi, tiimityöskentely, projektinhallinta. Pilvipohjaiset ratkaisut yleistyvät vauhdilla yrityksissä. Niiden ottaminen mukaan opetukseen on tärkeää, jotta opiskelijat oppivat työelämässä tarvittavia taitoja. 3D-mallinnuksen ja työpiirustusten opetuksen taso on Suomessa pääsääntöisesti ollut pitkään hyvällä tasolla. Dokumenttien hallintaan ja suunnittelutiimin työskentelyyn liittyvät käytännön harjoitukset ovat monissa oppilaitoksissa saattaneet jäädä jälkeen siitä mitä yrityksissä tänä päivänä tehdään. 3DEXPERIENCE-ratkaisujen avulla nämä tulevat ikään kuin ohjelman sisään rakennettuina ominaisuuksina helposti käytettäviksi. Perinteisesti esimerkiksi ohjelmalisenssien hallinta ja varsinkin hyvä PDM-järjestelmä vaatii ensinnäkin serverin, päivien mittaisen käyttöönoton ja päälle serverin ja ohjelmien ylläpitoa ja päivittämistä. Eli aika paljon IT-hallintaa. Mitä enemmän mennään täysin pilvipohjaisiin ratkaisuihin, sitä vähemmän tarvitaan ylläpitoa, päivittämistä ja IT-hallintaa. 3DEXPERIENCE:n avulla lisäksi dokumenttien hallinnan ja jopa PDM-asioiden opetus on helpompaa kuin koskaan ennen ja vieläpä ihan käytännön tasolla. PDM-toiminnallisuuksia voi soveltaa myös esim. harjoitustehtävien palauttamiseen, tarkastamiseen ja hyväksymiseen. Kaupan päälle samassa paketissa tulee vielä helpot tiimityöskentelytyökalut, joilla opitaan tärkeitä työtapoja työelämää varten.

solidworks, hinta, 3dexperience, power, tiedonhallinta, pdm, cloud

Perinteinen SOLIDWORKS Desktop

SOLIDWORKS 3D CAD -ohjelma on todella suosittu ympäri maailman. Tänä päivänä miljoonat käyttäjät yrityksissä ja oppilaitoksissa luottavat SOLIDWORKS:iin. Kaikista perinteisin on 90-luvulta asti mainetta niittänyt, PC:lle asennettava SOLIDWORKS. Tästä valmistaja käyttää nykyisin usein nimeä SOLIDWORKS Desktop, joka korostaa sitä että se asennetaan yksittäiselle koneelle. Tätä on saatavilla kolmena laajuutena: SOLIDWORKS Standard, SOLIDWORKS Professional ja SOLIDWORKS Premium. Oppilaitosversio on näistä laajin Premium-laajuus. Lisäksi perusohjelman päälle voidaan asentaa lukuisia lisäsovelluksia, kuten Simulation (lujuuslaskenta, väsymisanalyysi, nurjahdus, ominaistaajuus, epälineaarinen tapaus, dynaaminen kuorma, virtauslaskenta, …), tiedonhallinta (PDM), Model Based Definition, Composer, Inspection, Electrical jne.

Perinteinen Solikka on edelleen saatavana yrityksille ja oppilaitoksille. Oppilaitoksille suunnatut edulliset paketit sisältävät ison määrän lisenssejä: 60, 200, 500 tai 2000 kpl.

SolidWorks, koulutus, etäkurssi  SolidWorks logo, hinta

3DEXPERIENCE-pilveen liitetty SOLIDWORKS (cloud connected)

SOLIDWORKS:n voi liittää pilveen kahdella tavalla. Perinteisen SOLIDWORKS:n päälle asennetaan 3DEXPERIENCE-sovellus, jonka avulla Solikka keskustelee pilven kanssa. Toinen tapa on ottaa käyttöön uusia 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS -nimisiä lisenssejä. Ne sisältävät PC:lle asennettavan perinteisen SOLIDWORKS:n, sisäänrakennetut 3DEXPERIENCE-pilvitoiminnot sekä yksinkertaisen lisensoinnin pilviportaalin kautta. Lopputulos on sama, mutta jälkimmäinen tapa voi olla hinnoittelun kannalta houkuttelevampi.

Tässä oppilaitoksille SOLIDWORKS-käyttöön suunnatut 3DEXPERIENCE-paketit

 • Collaborative Business & Industry Innovator
  • Pakollinen laajuus pilvitoimintojen käyttämiseen
  • Sisältää tiedostojen tallennuksen pilveen sekä täyden tiedonhallintasovelluksen pilvessä
 • 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS
  • PC:lle asenettava perinteinen SolidWorks-ohjelma, jossa on sisäänrakennetut pilvitoiminnot (=pilveen tallennus ja tiedonhallintatoiminnot)
 • Project Collaborator
  • Valinnainen laajuus projektityöskentelyyn ja projektinhallintaan pilvessä
 • 3DEXPERIENCE Engineer
  • Valinnainen laajuus simulointitehtäviin pilvessä

Katso pakettien kattava sisältö ja tarkat kuvaukset täältä.

SOLIDWORKS:n liittämiseksi pilveen oppilaitoksille on saatavilla 10(XS), 30 (S), 100 (M), 300 (L) ja 900 (XL) käyttäjän paketteja.

3DEXPERIENCE, project planner, hinta, solidworks, projektinhallinta

 

3DEXPERIENCE-pilvessä toimivat mallinnussovellukset (Full cloud)

Kun halutaan luopua tietokoneelle asennettavasta CAD-ohjelmasta, Full cloud -tyyppiset ratkaisut ovat täydellisiä. Tässä kategoriassa on täysin pilvessä toimivat mallinnussovellukset, jotka toimivat nettiselaimessa. Sovelluksia voi käyttää millä tahansa laitteella, kuten PC:llä, Mac:lla, tabletilla ja puhelimella. Tärkein mallinnussovellus on SolidWorks-käyttäjälle tuttu parametrinen CAD-ohjelma osien ja kokoonpanojen 3D-piirremallinnukseen. Sen ohjelman nimi ei ole SolidWorks, vaan xDesign, mutta tutut toiminnot löytyvät ja ohjelma keskustelee mm. SolidWorksin kanssa hienosti. Lisäksi joukosta löytyy mm. ohutlevymallinnus, sub-d pintamallinnussovellus, profiilirakennesuunnittelu ja muottien suunnittelu.

Tässä oppilaitoksille täysin pilvikäyttöön suunnatut 3DEXPERIENCE-paketit

 • Collaborative Business & Industry Innovator
  • Pakollinen laajuus pilvitoimintojen käyttämiseen
  • Sisältää tiedostojen tallennuksen pilveen sekä täyden tiedonhallintasovelluksen pilvessä
 • 3D Designer
  • Nettiselaimessa toimivat 3D-mallinnussovellukset
 • Project Collaborator
  • Valinnainen laajuus projektityöskentelyyn ja projektinhallintaan pilvessä
 • 3DEXPERIENCE Engineer
  • Valinnainen laajuus simulointitehtäviin pilvessä

Katso pakettien kattava sisältö ja tarkat kuvaukset täältä.

Myös näitä täysin pilvessä toimivia sovelluksia on saatavilla 10(XS), 30 (S), 100 (M), 300 (L) ja 900 (XL) käyttäjän paketeissa.

 3DExperience, 3D Sculptor, xShape, subd, subdivision, hinta, pintamallinnus, solidworks  3DExperience, 3D Mold Creator, xMold, hinta

Ota yhteyttä