perjantai 20.10.2017 klo 15:12 - Jesse Kontio

SOLIDWORKS Tab and Slot: itsepaikoittuvat liitokset

Suunnittele fiksusti SolidWorks:lla

Tuotantovaiheessa osien nopea, helppo ja virheetön kokoonpano on ensiarvoisen tärkeää. Usein tarvitaan erilaisia kiinnittimiä ja jigejä paikoittamaan osat tarkasti esimerkiksi hitsauksen, liimaamisen tai jopa ruuvaamisen ajaksi. Liittämisen helpottamiseksi osien muodot kannattaa suunnitella fiksusti. Itsepaikoittuvat liitokset vähentävät tai jopa poistavat kiinnittimien suunnittelun sekä niiden käytön ja varastoinnin tarvetta. SolidWorks Tab and Slot -piirre ratkaisee tämän.

SolidWorks Tab and Slot, SolidWorks 2018, solidworks hinta, solidworks sheet metal, weldment

Hyödyt

SolidWorks Tab and Slot on hyvä esimerkki pienestä toiminnosta, joka tekee suunnittelutyöstä helppoa ja nopeaa sekä ratkaisee käytännön ongelmia tuottavassa työskentelyssä ja valmistuksessa. Näitä pieniä tehokkaita toimintoja SolidWorks-ohjelma on täynnä.

  • Automatisoi tämänkaltaisten uros-naarasliitosten luonti
  • Pienennä valmistuskustannuksia
  • Vähennä kalliiden kiinnittimien käyttö- ja varastointitarpeita
  • Suoraviivaista valmistusprosessia

SolidWorks Tab and Slot, Solidworks liitokset, solidworks hinta, solidworks

SolidWorks Tab and Slot Opetusvideo

Tein nopean opetusvideon yksinkertaisilla puupalikoilla. Palikat ovat Part-tiedostoja, jotka on liitetty toisiinsa normaalisti kokoonpanotilassa. Tab and Slot -piirre on järkevintä lisätä kokoonpanon kautta osan editointitilassa. Huomaa myös, että dokumentteja muuttaessa Tabit ja Slotit päivittyvät automaattisesti.

SolidWorks Tab and Slot

Itsepaikoittuvien liitosten tekeminen 3D-malleihin voi olla työlästä ja hankalaa päivittää mittojen muuttuessa. SolidWorks 2018 versiossa tämä on helppoa juuri tähän suunnitellun Tab and Slot -piirteen myötä. Tab and Slot käytännössä luo liitettävien osien välille uros/naaras-liitokset – tabin ja slotin, sekä haluamasi välykset.

SolidWorks Tab and Slot -liitoksia voidaan käyttää kokoonpanoissa, yksinkertaisissa osamalleissa sekä multibody-osamalleissa. Erityisen hyödyllinen tämä on ohutlevyissä (Sheet Metal) ja profiilirakenteissa (Weldment). Määrityksissä voidaan asettaa seuraavaa:

  • Reunasärmä ja pinta
  • Offsetit reunasärmän päistä
  • Jako patternin tyyliin: kuinka monta instanssia sekä välin pituus tai tasavälisyys
  • Tabin pituus ja korkeus. Korkeuden määritykseen voi käyttää apugeometriaa
  • Nurkkiin voidaan halutessa asettaa viisteet tai pyöristykset
  • Uros- ja naarasliitosten välykset

Solidworks Tab and slot, properties, liitos, solidworks hinta

Tutustu SOLIDWORKS 2018 versioon

The Best release ever!

Avainsanat