torstai 23.04.2020 klo 13:37 - Jesse Kontio

3D-Kaverin vinkki: SolidWorks osamallin jakaminen osiin

Joskus voi olla tarpeen jakaa osamalli osiin. Esimerkiksi valmistettavuuden kannalta. Kappale voi olla helpompi valmistaa useammasta eri osasta. Tai tuote voi olla helpompi tai järkevämpi kasata kun se tehdään osissa. Kuinka tämä olisi paras tehdä SolidWorks:lla? Allaolevissa videoissa pari tapaa Sheet Metal -levyosalle. Malli on mallinnettu kokonaisena. Lähdetään katsomaan kuinka se jaetaan osiin.

SolidWorks osamallin jakaminen osiin: Tapa 1. Jätetään bodyt samaan parttiin

Tässä jaetaan Sheet Metal osa kahteen eri Body-tilavuuteen symmetriatason mukaisesti sekä luodaan piirustus, jossa esitetään molempien puoliskojen Flat Pattern konfiguraatio. Videota voisi vielä jatkojalostaa esimerkiksi niin, että part-tiedostoon voisi luoda konfiguraatiot molemmille puoliskoille, jolloin puoliskojen näyttäminen kokoonpanon puolella olisi helppoa.

 

SolidWorks osamallin jakaminen osiin: Tapa 2. Tehdään bodeista omat tiedostot

Tässä jaetaan Sheet Metal osa neljään eri osatiedostoon ja luodaan niistä kokoonpano.