SolidWorks etänä

Työskenteletkö etätoimistolla? Tässä 3D-kaverin vinkit

Tähän on koostettu tärkeimpiä vinkkejä, kuinka SolidWorks soveltuu etätyöhön.
Kysy rohkeasti lisää! Keskustelemme mielellämme, mitkä ratkaisut toimivat juuri teillä käytännössä.

Lue nämä, kun teet suunnittelua etänä

Takaamme, että ylläpitoasiakkaalla SolidWorks toimii, vaikka lisenssit olisivat jumissa kriisin keskellä!

SolidWorks-ohjelman käyttö etänä

SolidWorks:a voi hyvin käyttää etänä missä tahansa. Ohjelma itsessään ei vaadi aktiivisia yhteyksiä mihinkään, mutta muutama asia on hyvä pitää mielessä.

Huom! Järjestämme tarvittaessa väliaikaisen lisenssin meidän ylläpitoasiakkaillemme: sekä yrityksille että oppilaitoksille.

Lisenssit: Kiinteä (standalone), Kelluva (network), Vuokra (term)

 • Kiinteän lisenssin kanssa toiminta on hyvin selkeä: Lisenssi on aktivoitu koneeseen ja Solikkaa voi käyttää täysin ilman verkkoyhteyksiä. Läppärin tai pöytäkoneen voit napata helposti mukaan.
 • Kelluva lisenssi on asennettu palvelimelle. Kun Solikka käynnistetään pitää olla yhteys palvelimelle. Yhteyden voi järjestää etätoimistolta VPN:n avulla. Lisenssin voi ottaa myös lainaan (license borrow) työpaikan verkossa ja sen jälkeen käyttää ilman verkkoyhteyksiä max 30pv.
 • Vuokralisenssit ovat erittäin kustannustehokas tapa tehdä väliaikaista työskentelyä. Lisenssi on käytössä määrätyn ajan eikä sitä hankita omaksi.
 • Mikäli lisenssi täytyy siirtää toiselle koneelle, mutta aktivoinnissa on ongelmaa, niin AIPWorks tukipalvelu ratkaisee asian nopeasti!
 • Virtuaalikoneet: SolidWorksia voi käyttää virtuaalikoneella nettiselaimen yli. Pyydä tästä lisätietoja.

SolidWorks 2018, hinta

SolidWorks PDM

 • PDM on asennettu palvelimelle.
 • Palvelimelle voi järjestää yhteyden etätoimistolta VPN:n avulla, jonka jälkeen ohjelmien toiminta on samanlainen, kuin olisit paikan päällä. Nykyisin yhteydet ovat riittävän nopeita, että suunnittelutyötä voi tehdä ainakin lähes normaalisti.
 • Lue asiakasesimerkki VPN-työskentelystä
 • PDM:ään voi asentaa käyttöliittymän, jota käytetään nettiselaimen kautta. Tässä tapauksessa ei tarvitse VPN-yhteyttä serverille ja PDM toimii myös mobiililaitteilla.
 • Lue asiakasesimerkki PDM käytöstä nettiselaimessa
 • PDM offline-työskentely. Voit tehdä SolidWorks PDM:ssä työtä offline-moodissa. Tällöin et tarvitse jatkuvaa yhteyttä palvelimelle. Teet työtä kotona vaikka viikon ja sen jälkeen check out / check in toiminnot palvelimelle.

SolidWorks tiedonhallinta, varmuuskopiointi, solidworks pdm, pdm, hinta, solidworks etätyöskentely

CustomTools

 • Tehokkainta on käyttää CustomToolsia aktiivisen VPN-yhteyden avulla
 • Muutamia poikkeustapauksia on, jolloin voidaan CT-toimintoja käyttää ilman yhteyttä palvelimelle. Näissä saattaa olla haittapuolia, jotka on hyvä ottaa huomioon.

CustomToos, SolidWorks, hinta, pdf, dxf, tiedonhallinta,

Tiedostot

 • Solikkamallit, piirustukset, kirjastot, templatet jne ovat tiedostoja, jotka sijaitsevat joko työaseman kovalevyllä, palvelimella tai pilvessä
 • Mikäli kaikki on ”suljetussa” ympäristössä yhdellä työasemalla, tilanne ei vaadi erikoisjärjestelyjä
 • Palvelimella oleville tiedostoille tulee järjestää pääsy. Usein käytetään verkkolevyjä, jolloin ne pitää olla saatavilla etätoimistossa. Jos nämä ovat PDM:ssä, niin käyttö on huomattavasti selkeämpää ja keskitettyä.
 • Pilvessä, eli esim 3DExperience, Dropbox, Google Drive, OneDrive, – sovelluksissa olevia tedostoja on helppo käyttää erityöasemilta.

SolidWorks, massaoperaatiot, massatallennus, formaatti, pdf, excel, dxf, xml, step

AIPWorks tukipalvelu

Olemme valmiina auttamaan!
Meillä on jatkuvasti asiantuntija saatavilla ratkomaan kaikkia ongelmia, jotka liittyvät SolidWorks:iin. Meillä on käytössä tehokkaimmat etäohjelmat, joilla pääsemme helposti tietokoneellesi korjaamaan ongelmat, tekemään asennukset ja ratkaisemaan mallinnushaasteet.
Meitä ei haukuta hitaudesta!

AIPWorks tukipalvelu

010 325 6160
tuki@aipworks.fi
Nettisivun chat

Jesse Kontio, AIPWorks tukipalvelu

SolidWorks Etäkurssit

Käytä aika fiksusti

Nyt on hyvä aika lisätä omaa osaamista. Voi olla hyvin mahdollista, että työteho ei ole etäpäivinä aivan niin hyvä kuin toimistolla. Toisaalta kotitoimistolla voi olla paras rauha keskittyä syventämään uusia asioita. Mielestäni etäpäivät ovat erittäin hyvä tilaisuus virittää omaa osaamista uudelle tasolle, käydä pari etäkurssia ja suorittaa mahdollisesti sertifikaatteja. Takaisin toimistolla ollaan sitten entistäkin tuottavampia uusien supervoimien kanssa.

SolidWorks, koulutus, etäkurssi

SolidWorks tehotietokoneet, tarvikkeet ja virtuaalikoneet

Toimitamme ovelle SolidWorks-tietokoneet ja muut laitteet

Tehokkaat työkalut ovat tärkeintä missä tahansa työnteossa. Listasin muutaman esimerkkikoneen hintaluokkineen. Meiltä myös muut tehokoneet sekä näytöt, näppikset, jne.

Mikäli sinun tarvitsee päästä käyttämään työpaikalla olevaa konettasi, voit laittaa pystyyn etäohjelman, kuten TeamViewer, LogMeIn, tms. Tämä voi olla ihan toimiva ratkaisu väliaikaiseen käyttöön, etenkin jos haluat käyttää SolidWorksia ilman VPN yms säätämistä tai muuten tehottomalta koneelta. Meillä on näistä paljon kokemusta, joten kysy vinkit.

Toimiva vaihtoehto on myös virtuaaliset työpöydät, kuten Amazon tai Azure.

SolidWorks, tietokone, Dell Precision M7530

SolidWorks tuunauksella kaikki tehot irti

Etätyöskentelyssä, kuten muutenkaan, ei ole järkevää hukata aikaa tehottomiin työtapoihin. Monesti pienellä tuunauksella saadaan ohjelmasta enemmän irti ja ajansäästö ja ero tuottavuudessa voivat olla todella suuria. Rohkaisen varmistamaan 3D-kavereilta, että SolidWorks on viritetty teidän taajuudelle.