AIPWorks Tukipalvelu

Jos ilmenee ongelmia, niin ota yhteyttä tukipalveluumme. Autamme nopeasti arkisin klo 8-16.

1. 3DEXPERIENCE tilauksen aktivointi

Saat sähköpostin otsikolla Your 3DEXPERIENCE platform is ready. Sähköpostin lähettäjä on DoNotReply.emear.license-keys@3ds.com. Sähköpostissa on tärkeimpänä linkki teille dedikoituun omaan platform-ympäristöön, sekä mm. lisenssiehdot, ohjeita ja tuotteet.

1.1 Sähköpostin linkki Launch your 3DEXPERIENCE Platform

Sähköpostissa on linkki Launch your 3DEXPERIENCE Platform. Klikkaamalla tästä pääset nettisivulle, jossa saat 3DEXPERINCE-lisenssit käyttöösi. Huomaa, että jos et ole lisenssien käyttäjä, niin välitä sähköposti kollegallesi, joka on käyttäjä tai teidän tilin hallinnoija.

Alla esimerkkikuva sähköpostista.3DEXPERIENCE, käyttöönotto, hyväksyminen

1.2 Kirjautuminen

Linkkiä klikkaamalla avautuu sivu, jossa kirjaudutaan sisään 3DEXPERIENCE-ympäristöön. Jos sinulla ei ole käyttäjätiliä ennestään, voit luoda käyttäjätilin klikkaamalla Create your account.

3dexperience login

 

1.3 3DEXPERIENCE lisenssin hyväksyminen

Kirjautumisen jälkeen tulee ilmoitus. Make Me Administrator -napilla otat lisenssin käyttöön kirjautuneelle käyttäjälle. Tämän jälkeen pääset määrittämään mahdolliset muut käyttäjät.

3dexperience, hyväksyminen, administrator

2. Roolien liittäminen ja siirtäminen

Käydään aluksi läpi käsitteet. Rooli (role) tarkoittaa samaa kuin lisenssi. Rooleja voi ostaa joko yksittäin tai paketeissa ja joitakin rooleja saattaa sisältyä muihin tuotteisiin. Rooli on tyypillisesti voimassa tietyn ajan ja lakkaa toimimasta kun se erikseen irtisanotaan. Rooli sisältää sovelluksia (app), joita käyttäjä voi käyttää joko selaimessa tai asentaa ne koneelle.

Pääkäyttäjä hallitsee Member Management -asetuksissa (kuva alla) käyttäjiä sekä mitä rooleja kullekin käyttäjälle liitetään. Eri käyttäjillä voi olla eri määrä rooleja ja erilaisia rooleja. Jokaisella yrityksen omaan ympäristöön liitetyllä käyttäjällä tulee olla rooli nimeltä 3DSwymer. Se on maksullinen perusrooli ja ilman sitä käyttäjä ei pääse kirjautumaan yritykselle dedikoituun yksilöityyn ja tietoturvalliseen osioon 3DExperience-pilvessä. Rooli sisältää myös joitakin perus-appeja. Käyttäjä tarvitsee myös toisen perusroolin, nimeltä Collaborative Industry Innovator (CII), jos on tarkoitus käyttää tai edes lukea tallennustilaa (Collaborative Space) joka on tarkoitettu mm. SOLIDWORKS, xDesign, xShape ja muille sovelluksille. CII sisältää myös muita appeja. Lisäksi esim SOLIDWORKS-käyttäjä tarvitsee SOLIDWORKS-roolin, joka liittää Solikan pilveen ja vastaavasti xDesign-käyttöön tarvitaan oma rooli. Pelkästään SOLIDWORKS-roolia ei voi liittää käyttäjälle, vaan aina tarvitaan aiemmin mainitut roolit pohjalle.

3DExperience, members management, käyttäjät

Invite Members -napilla lisätään käyttäjät. Käyttäjän voi valita Administrator-, Member- tai External -tyyppiseksi. Käyttäjän lisäämisen yhteydessä voi samalla liittää myös roolit tai niitä voi myöhemmin lisätä ja poistaa käyttäjän vierestä i-napista.

3DExperience, user, role, käyttäjä, rooli, lisenssi

Rooleja voi siirtää käyttäjältä toiselle vapauttamalla ensin rooli käyttäjältä. Tässä täytyy ottaa huomioon 30 päivän karenssiaika: Kun rooli on liitetty käyttäjälle, sitä ei voi vapauttaa ennenkuin 30 päivää tulee täyteen. Roolin vapautus ei myöskään ole sallittua alle 2 tuntia edellisen käytön jälkeen. Roolit ovat käyttäjäkohtaisia ja niitä ei ole tarkoitus jatkuvasti siirrellä käyttäjien kesken.

Tärkeää on myös muistaa, että käyttäjältä ei voi vapauttaa sellaista roolia, joka on vaatimuksena toisessa roolissa. Esimerkiksi pelkkää Collaborative Industry Innovator -roolia ei voi vapauttaa, jos käyttäjällä on SOLIDWORKS rooli tai 3D Creator rooli, vaan silloin tulee vapauttaa myös SOLIDWORKS ja 3D Creator -roolit.

3DExperience, rooli, vapauttaminen, lukko

3. SOLIDWORKS asennus

3.1. 3DEXPERIENCE -plugarin asennus SOLIDWORKS:iin

Käyttäjälle liitetyn roolin sisältämät sovellukset on saatavilla päävalikon kautta (3dexperience kompassikuvake). Jos sinulla on ennestään SolidWorks-asennus koneellasi, sinun tulee asentaa plugari. Huomaa klikata SOLIDORKS-ikonin vieressä olevasta väkäsestä valikko auki.

3DEXPERIENCE Design with SOLIDWORKS, asennus

3.2. 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS -ohjelman asennus

Käyttäjälle liitetyn roolin sisältämät sovellukset on saatavilla päävalikon kautta (3dexperience kompassikuvake). 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS -ohjelma asennetaan päävalikon kautta. Huomaa klikata SOLIDORKS-ikonin vieressä olevasta väkäsestä valikko auki.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, asennus